MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Razgatlioglu volt az első Razaliék listáján

A jövőre immáron a WithU által főszponzorált szatellit Yamaha alakulat vezetője, Razlan Razali elmondta, hogy 2022-re vonatkozóan Toprak Razgatlioglu volt az elsőszámú jelöltjük.
P1race.hu 2021.11.08. 14:39:52
Az okokat persze ismerjük, de azért emlékeztőül nem ár felidézni, hogy tulajdonképpen miért nem érkezik még jövőre Toprak Razgatligolu a MotoGP-be: A török motoros és menedzsere (az ötszörös Supersport világbajnok Kenan Sofuolgu) korábban kijelentette, hogy csak abban az esetben gondolkoznak el a MotoGP-n, amennyiben sikerül megnyerniük a Superbike bajnoki címet. Az év korábbi részében talán még ők maguk sem számoltak azzal, hogy ez már idén realitás lehet, ennek jegyében Razgatligolu további egy évet hosszabbított jelenlegi csapatával. Ez alapvetően még nem lett volna akadály azzal kapcsolatban, hogy 2022-re mégis a MotoGP-be szerződjön a Superbike bajnoki éllovasa, azonban a vb-címért zajló küzdelem közte és Jonathan Rea között olyannyira elhúzódott, hogy a Yamaha már nem tudott arra várni, hogy Razgatlioglu végül megnyeri-e a vb-aranyat. Így tehát a török motoros a következő szezonban még mindenképpen a Superbike-ban húzza majd a gázt, igaz azt már ő maga is megerősítette, hogy az idei szezont követően lesz lehetősége tesztelni a Yamaha MotoGP motorját.
 
Razgatligolu célállomása a szatellit Yamaha istálló lett volna, legalábbis Razlan Razali alakulata elsőként rá vetette ki a hálóját, árulta el a csapattulajdonos a speedweek.com-nak: „Kedvelem Toprakot. Ugyanakkor megértem és tiszteletben tartom, hogy mit is szeretne elérni még azelőtt, hogy a MotoGP-be jönne. A Superbike és a MotoGP versenynaptár ütközött pár helyen idén. Ez az oka, amiért ő egyszer sem tudott beugrani hozzánk. Azt hiszem, hogy ha már Superbike világbajnok lenne, akkor aláírt volna hozzánk.” Razali nyilatkozata csupán azon okból érdekes (amire már többször felhívtuk a figyelmet), hogy Razgatligolu legfőbb személyes szponzora a Red Bull energiaitalóriás, míg a MotoGP-ben a Yamaha a Monsterrel van „házasságban”. (Pl.: a Petronas motorok hasán is ott virít a monster logo.)  Ilyen tekintetből bőven beszélhetünk „összeférhetetlenségről”, igaz azt a hírt is elejtették már, hogy a hangvillások (vagy épp a Monster) kész kivásárolni red bullos szerződéséből a törököt.
 
Annyi bizonyos, hogy amennyiben Razgatlioglu 2023-ban már ténylegesen a MotoGP-ben kívánja folytatni a karrierjét, akkor a Yamahánál tárt karokkal fogadják, ráadásul helye is lenne, hiszen a szatellit alakulatnál, ahol jövőre Andrea Dovizioso gyári támogatással versenyez majd, mindkét pilóta (Dovi és Binder) szerződése lejár 2022 végén. Bindernek például eleve csak opciója van 2023-ra. A gyári alakulatnál Fabio Quartararo szerződése ugyancsak 2022 végéig szól, ráadásul az ő esetében menedzsere még korábban elmondta, hogy már most két ajánlata is van a franciának. Jelenleg egyedül Franco Morbidelli helye biztos szerződés alapján 2023-re.

Fotó: World Superbike Media
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast