MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Razgatlioglunak nem szimpatikus a MotoGP paddock – Két éven belül venné fontolóra az átigazolást

A frissen avatott Superbike világbajnok újságírói kérdésre elmondta, hogy jelen pillanatban mely az a része a MotoGP-ben, ami egyáltalán nem vonzza őt és egyben nem ösztönzi arra, hogy oda szerződjön.
P1race.hu 2021.11.24. 10:54:16
Most, hogy Toprak Razgatlioglu behúzta a 2021-es Superbike világbajnoki címet, többek között az az egyik legfőbb kérdés a török kapcsán, hogy vajon mikor érkezhet meg a MotoGP-be, vagy egyáltalán valaha a Gyorsasági Motoros Világbajnok legnagyobb kategóriájába igazol-e. A 25 éves versenyző és menedzsere, az ötszörös Supersport világbajnok Kenan Sofuoglu korábban úgy fogalmazott, hogy kizárólag a Superbike világbajnoki címének megszerzését követően kerülhet szóba MotoGP-s szerződés. Mivel az idei szezonban a végső győzelemért folyó küzdelem igencsak elhúzódott Jonathan Rea és Razgatlioglu között ezért érthető módon 2022-re már nem maradt üres hely a MotoGP-ben, tekintve, hogy az összes versenyzőülés elkelt időközben. 2023-ra vonatkozóan lehet tehát csak legközelebb reális esélye annak, hogy Razgatlioglu a MotoGP kerüljön, azonban még ezt sem szabad készpénznek venni. Egyrészről a török elmondta, hogy menedzserével azon dolgoznak, hogy a Superbike világbajnokságnak ismét legyen törökországi futama, másrészről egyébként sem túl szimpatikus számára a MotoGP világa.
 
„Szeretem a Superbike paddockját, mert mindannyian együtt vagyunk. Meglátjuk, talán két éven belül lehet szó a MotoGP-be szerződésről. Jelenleg boldog vagyok, hiszen a Superbike paddockja, olyan mint egy nagy család.  A másikat annyira nem kedvelem, mert egyrészről túl nagy, másrészről amíg két évig a Red Bull Rookies Cup-ban versenyeztem, akkor rengeteg, de rengeteg embert láttam, ami annyira nem tetszett. Meglátjuk azonban mit hoz a jövő.” – mondta Razgatlioglu. Ami elviekben biztos, hogy a török motoros még idén a Yamaha egy privát tesztje során kipróbálhatja majd a hangvillások MotoGP gépét, melyet még korábban maga a 2021-es Superbike világbajnok mondott el. A jelek szerint Razgatlioglut nem nagyon vonzza a MotoGP, habár sokak szerint talán ő lehetne az első olyan Superbike menő, aki hosszútávú sikereket is elérhetne a Gyorsasági Motoros Világbajnokságon.

Fotó: World Superbike Media 
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast