Superbike

Rea: „A MotoGP is opció”

Nem kizárt, hogy Jonathan Rea meglepi a motorsport kedvelőit és mondhatni kissé váratlanul jövőre a MotoGP-ben folytatja karrierjét.
Úgy tűnik, hogy a hatszoros Superbike világbajnok is „beszáll a buliba” és immáron az ő nevével is számolni kell a MotoGP-s igazolási pletykák kapcsán. A britet a Petronas Yamahával hozták összefüggésbe, melynek további táptalajt ad, hogy gyakorlatilag egyáltalán nem tudni mi a helyzet Rea és a Kawasaki közötti szerződéssel. A legutóbbi információ, hogy a most 34 éves motoros 2020 júniusában egy több éves megállapodást kötött a japán márkával, de annak pontos részleteiről nem sokat tudni. Most Assenben pont erről kérdezték Rea-t, aki egyértelműsítette, hogy erről nem beszélhet és egyébként is a jelenlegi versenyhétvégére koncentrál. A kawasakis ugyanakkor a speedweek.com-nak és a motorsport-total.com-nak is elmondta: „Versenyképesebb vagyok, mint valaha, most vagyok a csúcson.”
 
Nem kizárt, hogy Rea év végén egy MotoGP szerződés kedvéért távozik a Superbike-ból - Végül is utóbbiban már elért mindent, amit lehet
 
„A MotoGP mindig is ott volt a gondolataimban, így az is egy opció lehet, mint mindig, szóval soha ne mondd, hogy soha. Meglepődtem a petronasos pletykákon, amiket én is csak úgy hallottam, mint mindenki más.” – mondta Rea, aki hozzátette, hogy azon nemkülönben csodálkozott, hogy Razgatlioglu és Gerloff sem igazolt a MotoGP-be, hanem maradt a Superbike-ban. Sokak szerint Rea számára a Yamaha kiváló választás lenne, tekintettel a „clean” (úgymond tiszta) motorozási stílusára, mely nem mellesleg kissé hasonló Jorge Lorenzoéhoz, aki mint tudjuk elég hatékony volt a Yamaha nyergében. A mostani állás szerint Franco Morbidelli kerül majd Maverick Vinales helyére a gyári Yamahához, így Valentino Rossi döntésétől függetlenül egy hely biztosan felszabadul a hangvillásoknál, arról a nem elhanyagolható tényről már nem is beszélve, hogy Rea mögött is erősen ott van a Monster energiaital gyártó cég, akik mint tudjuk a MotoGP-ben leginkább a Yamahával vannak összeborulva.

Fotó: World Superbike Media


Hozzászólások