MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Rea a visszavonulásról: “Financiálisan biztonságban vagyok, nem kell egész életemben versenyeznem”

Jonathan Rea visszavonulása már csak a brit motoros korából adódóan is lassacskán egyre inkább időszerűvé válik, mely kapcsán a hatszoros Superbike világbajnok azt mondta, hogy jelenleg sem a pénz miatt versenyez már.
Forgó Ariel János 2022.01.11. 18:43:59
Olvasási idő: 2 perc
A Superbike világbajnokság történetének eddigi legsikeresebb versenyzője, Jonathan Rea február 2-án ünnepli majd 35. születésnapját, mellyel kétségkívül már a korosabb pilóták közé sorolható. A 2021-es szezont megelőzően is felmerült a kérdés, hogy vajon meddig kíván még versenyszerűen motorozni a brit pilóta, mely kapcsán értelemszerűen az is befolyásoló tényező, hogy mikor jár le a szerződése a Kawasakival. A hírek szerint Rea-nek a 2023-as évad végéig van kontraktusa a zöldekkel, így leghamarabb jövőre merülhet fel reálisan az, hogy a hatszoros bajnok szögre akasztja a bukósisakot. A kawasakis pilóta a speedweek.com svájci portálnak így nyilatkozott nemrég, amikor a visszavonulásról kérdezték: „Nem kell életem hátralévő részében versenyeznem. Financiálisan biztonságba vagyok, a versenyzésen kívül elégedett vagyok az életemmel.”
 
„Élvezem a motoron töltött időt, szeretem a versengést. Azon is múlik a dolog, hogy mik a Kawasaki elképzelései. Ezt követően tudok gondolkozni a visszavonuláson. Beszélni fogok a Kawasakival, hogy van-e számomra a cégnél valamilyen munka a versenyzést követően. Hogyha minden nap a fotelban kellene ülnöm a feleségemmel, akkor elég hamar elválnánk. Mindenképpen kell valami számomra. A visszavonulásomat követően vélhetően szükségem lesz egy évre, hogy átgondoljam a jövőmet. Talán Ausztráliába megyünk majd, nem tudom.” – fejtette ki Jonathan Rea, akit arról is megkérdeztek, hogy a Kawasakin kívül más gyártóval is versenyezne-e még. „Jelenleg nem. Karrierem legtöbb szép emléke a Kawasakihoz köthető. A Hondánál eltöltött időbe belefárdtam.”  

Fotó: World Superbike Media
Forgó Ariel János
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast