Superbike

Rea már most komolyan veszi – tovább tesztel a Kawasaki

A Kawasaki és Jonathan Rea nem viccel, igen komolyan veszik a felkészülést a 2021-es szezonra, hiszen a zöldek minden lehetőséget igyekeznek megragadni arra, hogy jövő évi motorjukat a lehető legjobban felkészítsék a szezonkezdetre.
Utoljára tesztel idén a Superbike, azonban pontosabb lenne úgy fogalmazni, hogy a Kawasaki, azon belül is mindössze három versenyzőjük, hiszen a gyári alakulat két pilótája, valamint az OUTDO Kawasaki TPR motorosa Loris Cresson gurult pályára Aragónban. A délelőtt 10 óra és délután 5 között tartó gyakorlás során Jonathan Rea, valamint Alex Lowes természetesen a 2021-es Kawasakival körözött, Rea pedig 1’49.716-os legjobb időt ment. (Csupán viszonyításként: Az augusztus végi aragóni nagydíj Superpole-ján Rea ezzel az idővel is 13. lett volna a 23 fős mezőnyben.)
“Pozitív napon vagyunk túl, mely során folytattuk a munkát azon adatokkal és alkatrészekkel, amik Jerezben is rendelkezésünkre álltak. Lépésről lépésre haladunk, az erőforrás kapcsán pedig szeretnénk megérteni mindazon korábbitól eltérő érzéseket, amiket tapasztalatunk. Az összes különbséget szeretnénk kiaknázni a motor kapcsán, a következtetéseink pedig elég jók.” – kezdte Ra a teszt kapcsán. “Néhány vázelemmel kezdtünk dolgozni, a lista pedig egyre hosszabb, úgyhogy amivel nem tudunk itt Aragónban végezni, azzal a 2021-es előszezoni teszteken folytatjuk a munkát. Mindent összevetve boldog vagyok. A köridők jók. Jól érzem magam a motoron, amiben még több potenciál van, hiszen a fejlesztések kapcsán még csak a felszínt kapargatjuk."
 
Lowes nemkülönben a jövő évi motort próbálgatta
 
Jonathan Rea csapattársa, Alex Lowes 1’49.832-es legjobb idővel zárta a teszt első napját, vagyis egyáltalán nem maradt el sokkal a hatszoros világbajnoktól. “A mai egy elég jó nap volt. Kissé hideg időjárás van most Aragónban, így várnunk kellett, amíg az aszfalt kellő mértékben felmelgszik és elkezdhetjük az érdemi tesztet. Néhány új alkatrész kipróbálásával megerősítést szerettünk volna kapni arról, hogy valóban pozitívak a Jerezben gyűjtött tapasztalataink. Rengeteg munkát végeztünk és működtek azok a dolgok, amikkel múlt héten is dolgoztunk.” – mondta pozitívan Lowes.
 
Loris Cresson
 
“Én a magam részéről nagyon boldog vagyok, hiszen két különböző karakterisztikájú pályán, eltérő időjárási körülmények között nagyon jó az érzésem a motor kapcsán. Remélhetőleg holnap is száraz idő lesz, mivel szeretnénk még pár dolgot kipróbálni, mielőtt karácsonyi szünetre megyünk. A srácok ma kiváló munkát végeztek, hiszen mindig rengeteg a tennivaló, ha új alkatérszeket próbálunk a motorhoz igazítani.” – tette hozzá Lowes. Az OUTDO Kawasaki TPR színeiben pályára guruló újonc Loris Cresson (idén még a Supersportban szerepelt) természetesen egy korábbi modellel körözött Aragónban. Számára a fő cél egyelőre az új kategóriához és egyben motorhoz való mielőbbi alkalmazkodás. A három kawasakis tehát holnap (2020.11.26. csütörtök) még egyszer pályra gurul Aragónban, azonban ezt követően már ténylegesen véget ér a Superbike mezőnynek összes versenyzője számára a 2020-as év.

Fotó: World Superbike Media


Hozzászólások