Superbike

Rea: „Még újra szerelembe kell esnem a motorral”

A Kawasaki britje toronymagasan az élen zárta a két novemberi tesztet, ennek ellenére úgy érzi, még nem aknázták ki teljesen a 2019-es ZX-10RR-ben rejlő potenciált.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Jonathan Rea a néhány héttel ezelőtti aragóniai teszten is a leggyorsabb volt, ahogy a minap Jerezben sem talált legyőzőre: csak a yamahás Alex Lowes tudott egy másodpercen belülre kerülni a négyszeres világbajnokhoz képest. A brit természetesen alapvetően elégedett volt a téli szünet előtti produkciójukkal, de elmondása szerint még jobban rá kell éreznie a 2019-es Kawasakira:

„Magabiztosan zártuk a tesztet, de még újra szerelembe kell esnem a motorral” – idézi a címvédő szavait a Crash.net szakportál. „Elégedettnek kell lennünk, hiszen az első naptól kezdve remek volt a tempóm, így egyből tudtuk a részleteket is tesztelni. A 2019-es motor kicsit olyannak érződik, mint amilyen a 2016-os volt: a potenciál megvan benne, de meg is kell azt találnunk. Ha erős a csomagod, akkor az apró változtatások is nagy különbséget eredményeznek.”
„Ezt tanuljuk most, de igyekszem kicsit visszavinni abba az irányba, ahol igazán szeretek motorozni vele. 2016-ban ez egy teljes szezont igényelt, akkor sokat játszottunk a motorkarakterisztikával. Ezúttal erre nem lesz szükségünk, szerintem csak simábbá kell tenni a magas fordulatszám-tartományt, és rendben is leszünk. Olyan csomagunk van, amely mindenhol működik, ez magabiztossá tehet minket, nem kell változtatnom a hozzáállásomon vagy a felkészülésemen, csak ismét jobban a motor részévé kell válnom.”


A két spanyolországi teszten bemutatkozott Rea-ék egyik várható fő kihívója, a Ducati Panigale V4, amellyel Alvaro Bautista és Chaz Davies a negyedik és ötödik helyeken végeztek Jerezben. Rea-t nem lepte meg a bolognaiak teljesítménye: „Úgy tűnik, Chaz és Alvaro is igazán gyors, de erre is számítottunk. A Ducatiról beszélünk, nem fognak előállni olyasmivel, ami nem versenyképes. De nem néztem meg az összes körüket, szóval nem tudom, milyen a valódi tempójuk. A téli teszteken könnyen össze lehet zavarodni, hiszen nem tudjuk, ki mit csinál, de Phillip Islanden már nem lehet majd takargatni semmit. Erősnek érzem magunkat, de nehéz megmondani a pontos erőviszonyokat. Múlt héten Aragónban úgy tűnt, a Yamaha rosszul viselkedik, most viszont Alex volt hozzánk a legközelebb. Szerintem a Yamahánál minden adott, hogy ő és Van der Mark előrelépjenek. A Ducatik is egyre erősebbek lesznek, szóval szerintem minden adott egy nagyszerű szezonhoz.”

Fotó: Kawasaki Racing


Hozzászólások