Superbike

Rea nem akar úgy járni, mint Rossi

A Superbike regnáló világbajnoka nem szeretne kockáztatni azzal kapcsolatban, hogy kényszerűségből esetleg versenyeket kelljen kihagynia abban az esetben, ha netán pozitív COVID tesztet produkál.
“Szeretném olyan hamar megkapni a vakcinát, amilyen hamar csak lehet.” – kezdte Rea. “Nézzük csak meg, hogy mi történt tavaly Valentino Rossival, vagy épp Lewis Hamiltonnal. Talán az életem legjobb formájában vagyok, ugyanakkor ezzel együtt elég ideges: Mi történik akkor, ha pozitív teszteredményt produkálok az első verseny előtt, ezt követően pedig nem engednek versenyezni? A bajnokság nem fog szünetet tartani csak azért, mert én pozitív lettem. Mindent szeretnék megtenni azért, hogy a lehető legnagyobb biztosnágban legyek. Hogyha a vakcina segít abban, hogy immunis legyek erre a betegségre, akkor tudom folytatni a munkám.” – mondta a hatszoros Superbike világbajnok, aki hozzátette, hogy mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy be szeretné-e oltatni magát.
A kawasakis motoros egyébként Valentino Rossit hozta példaként, akinek emlékezzünk vissza, hogy tavaly mindkét aragóni fordulót ki kellett hagynia, ráadásul az első valenciai nagydíj pénteki napján sem tudott részt venni. Nem ő volt azonban az egyetlen a kétkereűek világbajnoki sorozatait illetően, akit pozitív COVID teszt tartott távol a versenyzéstől, hiszen a Moto2-ben Jorge Martin két futamot volt kénytelen kihagyni, míg Iker Lecuonának a testvére lett koronavírusos, akivel a KTM spanyol motorosa egy háztartásban él. Nem csoda, ha Rea nem szeretne kockáztatni a címvédés esélyei kapcsán és minden lehetséges kockázati faktort ki akar zárni, ide értve a pandémia jelentette fenyegetést is.

Fotó: World Superbike Media


Hozzászólások