Superbike

Rea: „Nem volt meg a győzelemhez a sebességünk”

Nagy lehetőséget hagyott ki a négyszeres világbajnok, és nem tudta kihasználni, hogy nagy riválisa, Alvaro Bautista (Ducati) nullázott a harmadik futamon. Az északír versenyző elismerte, egyszerűen nem volt meg a sebességük ahhoz, hogy legyőzzék a Yamahát és Michael van der Markot.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Úgy tűnik, a 2019-es szezonban tényleg olyan, mentálisan nehezen feldolgozható dolgokkal kell megbarátkoznia Jonathan Reának, mint hogy sorozatban legyőzik őt – Bautista eddig 13 futamot nyert meg, míg az északír kettőt –, ráadásul négy éve nem esett meg vele az, ami az elmúlt hétvégén Jerezben: a végeredményt tekintve két, egymást követő futamon szorult ki a legjobb háromból. Persze az első jerezi futamon harmadikként intették le, ám az Alex Lowes elleni manőver miatt egyrészt visszasorolták, másrészt pedig száműzték a rajtsor végére, és onnan „csak” a negyedik pozícióig tudott felzárkózni a második, sprintversenyen. Ráadásul ezen a hétvégén Bautistán kívül a Yamaha versenyzőjétől, Michael van der Marktól kétszer is vereséget szenvedett.

Ebből főleg a második volt a fájó, ugyanis a spanyol elesett, így Rea egy esetleges futamgyőzelemmel nemcsak két ponttal tudta volna csökkenteni a hátrányát összetettben.

„Egyszerűen nem volt meg a tempóm ahhoz, hogy Michaelt legyőzzem. Már szombaton olyan sebességet ért el, hogy egyszerűen megközelíteni sem tudtam, ráadásul a köridejei már-már Bautistával voltak egyenrangúak. Kétségtelen tény, hogy vasárnapra sikerült javulnunk, de ez is kevés volt ellene, ugyanis egyedül az utolsó szektorban voltunk versenyképesek a Yamahához képest” – állította a négyszeres világbajnok.

A gyári Kawasaki motorosa elmondta, hiába voltak itt Jerezben erősek a téli teszteken, most egészen más feltételek között kellett versenyezniük.

„Ha ehhez hozzáadjuk az új aszfaltot, akkor mindenki előtt érthető, mennyire más volt ezúttal a pályára gurulni. Egyszerűen nem működtek a téli beállítások, így pénteken a nulláról kellett indulnunk. De persze ebből a helyzetből is tanulunk” – nyilatkozta Rea, akinek jelenleg 41 pont a hátránya Bautista mögött.

Fotó: Kawasaki

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások