Superbike

Rea: “Természetesen maradok a Superbike-ban”

A hatszoros Superbike világbajnok tegnap adott nyilatkozata lezárni látszik a találgatásokat, hogy vajon 2022-ben a MotoGP folytatja-e a brit.
Jonathan Rea a Superbike asseni versenyhétvégjén a MotoGP-s pletykák kapcsán annyit válaszolt az újságírók kérdéseire, hogy „soha ne mondd, hogy soha”, mely kapcsán azonnal megélénkültek a találgatások arra vonatkozóan, hogy a brit motoros valóban a MotoGP-be igazol. Nem tudni, hogy mennyire van/volt alapja annak, hogy Rea-t a Petronas istállóval és ezzel együtt a Yamahával hozták összefüggésbe, azonban most ezeket ő maga tisztázta elég egyértelmű választ adva: „Azt, hogy soha ne mondd, hogy soha a MotoGP kapcsán értettem, nem pedig a Petronas vonatkozásában.” – mondta Rea egy tegnapi interjúban, melyet a speedweek.com-nak adott. „Természetesen az egész egy jó sztori volt, mely onnan indult, hogy Johann Stigefelt azt mondta, hogy szerinte jól passzolnék a csapatukba. Természetesen azonban maradok a Superbike-ban, több éves szerződésem van a Kawasaki Racing Team-mel.” – egyértelműsítette a helyzetet Jonathan Rea.
 
Hiába várják tehát a rajongók, hogy a hatszoros Superbike világbajnok teljes szezonban is megmérettesse magát a MotoGP-ben, egyelőre úgy tűnik, hogy erre nem kerül majd sor, ahogy pedig Rea egyre idősebb lesz, úgy csökken ennek az esélye. A most 34 éves versenyző még 2012-ben, Casey Stoner helyetteseként kapott lehetőséget a Repsol Hondánál két futamon (Misano és Aragon), melyeken a nyolcadik és a hetedik pozíciókban zárt. Superbike-ból érkezett motoros, aki legutóbb említésre méltó sikereket ért el a MotoGP-ben, Ben Spies, valamint Cal Crutchlow volt, azonban ők jóval fiatalabban érkeztek a legmagasabban jegyzett világbajnoki sorozatba. Életkort tekintve a legemlékezetesebb produktum Troy Bayliss 2006-os valenciai beugrásához köthető (Sete Gibernaut helyettesítette), amikor az akkor 37 éves ausztrál (frissen a zsebében második Superbike bajnoki címével) nyerni tudott a gyári Ducati istálló motorjával.

Fotó: World Superbike Media


Hozzászólások