Egyéb motorsport

Red Bull Rookies Cup – Egy tizeden belül a top4 befutó, Görbe Soma bukott

A Red Bull Rookies Cup második versenye is hihetetlen izgalmakat hozott, hiszen a legjobb hat versenyző alig több mint másfél tized másodpercen belül ért célba, a győzelemről pedig mindössze harmincnégy ezred döntött.
A tehetségkutató sorozatra tökéletesen jellemző, igen szoros és egyben változatos futamot láthattunk ezúttal is, melyre természetesen rátett még egy lapáttal a mugelloi aszfaltcsík jellege is. A több mint egy kilométeres célegyenes minden alkalommal összerázta az élmezőnyt, emellett pedig szinte körről körre változott az élen a sorrend. A szombati viadal győztese, Taiyo Furusato ezúttal nem tudott bravúrt elérni, így most be kellett érnie egy tizennegyedik hellyel, azonban így is mindössze két és fél másodperccel az első David Munoz mögött ért célba. Ez már önmagában is jól mutatja, hogy mennyire szoros volt a második futam, hiszen a legjobb tizenhat motoros 2,7 másodpercen belül zárt. Az ezúttal futamgyőzelmet szerző David Munoz a 10., a második David Alonso pedig a 13. rajthelyről indult, egyszóval mindketten jócskán felülmúlták az időmérőn mutatott teljesítményük.
Ahogyan azt a címben már említettük, Görbe Soma sajnos bukás miatt nem tudta befejezni a versenyt: A magyar motoros 10 körrel a vége előtt a 18. helyen haladt egy üldöző boly élén, azonban sajnos a 13-as kanyarban kicsúszott. Soma párszor megpördült a kavicságyban, de szerencsére láthatóan komolyabb sérülés nélkül, saját lábán hagyta el a bukóteret.
 
 
A 2. futam végeredménye (Mugello, Red Bull Rookies Cup):

Fotó: Red Bull Rookies Cup Official facebook


Hozzászólások