Redding: „A szurkolók szerint vége a karrieremnek”

Scott Redding év végén távozik a gyári Ducati alakulattól és a BMW-hez szerződik, mely több motorsport rajongó szerint a brit motoros karrierjének a végét jelenti – a 28 éves motoros legalábbis állítja, hogy ilyen visszhangokat kapott.
P1race.hu 2021-09-24 08:50:21
Bizonyos tekintetben érhető, ugyanakkor mégis kissé meglepő volt, amikor fény derült arra, hogy Redding távozik a Ducatitól egy BMW szerződés kedvéért. A bolognaiak egyrészről ebben a szezonban nem nyúltak motorjukhoz, másrészről a brit motoros az idei és a tavalyi szezonnal együtt láthatóan kimaxolta a Ducatinál saját maga motoros tudása, a rendelkezésre álló technikai és emberanyag nyújtotta kombinációt.  A BMW-nek Reddinghez hasonló kvalitásokkal rendelkező pilótája nemigen volt a közelmúltban, ráadásul a bajor márka nagy erőkkel fejleszt annak érdekében, hogy zárkózni próbáljon az élmenő márkákhoz. Mindennek fényében jövőre egyértelmű előrelépést lehetne várni a bajoroktól, mégis sokak szerint ez nem feltétlenül lesz így. Erről beszélt legalábbis Scott Redding, aki a social media platformokon keresztül azzal szembesült, hogy a szurkolók véleménye szerint kimondottan rossz döntést hozott azzal, hogy a BMW-hez igazolt. A brit pilóta persze a maga megszokott módján számolt be efféle tapasztalatairól.
 
Redding jövőre már BMW színekben versenyez majd
 
„Mindaz, amit a social median keresztüli reakciókból láttam, nem túl mókás. Leginkább az olyan kommentek leptek meg, hogy ’Scott csak a pénz miatt megy a BMW-hez’, vagy, hogy ’Ez a karriered végét jelenti majd’, de olyanok is születtek, melyek szerint nem fogok jó eredményeket elérni az új helyemen. Azon tűnődök, hogy vajon ezek az emberek ugyanazokat a versenyeket nézik-e, amelyeket én, vagy miért gondolják azt, hogy az én eredményeim csak a motoron múlnak. Szerintem hihetetlen, hogy az emberek miként értékelik a gyártókat és nem látják az elmúlt idő munkáját, valamint sikereit. Minden esetben hosszú időre visszanyúló fejlesztések állnak egy motor mögött. A legjobb példa erre az Aprilia a MotoGP-ben. Megszerezték az első dobogójukat, melynek én kimondottan örültem. Tudom, hogy honnan indultak és mennyire kemény volt az út, melyen végigmentek. Természetesen nem töltöttem velük sikeres időszakot, azonban láthatjuk, hogy folytatták a kemény munkát és elérték a céljukat. Az emberek most már más megközelítésből tekintenek rájuk és komolyan veszik őket.”
 

 
„Jó néhány éve a Ducatinak is több problémája volt, azonban végül megtalálták a ritmust és jobbak lettek mindenkinél, tiszteletet vívtak ki maguknak, a motorjuk pedig a legjobb volt. Igen érdekesnek találom a reakciókat az új munkaadóm kapcsán, sőt olykor elég viccesek is.” – mondta Redding. A brit motoros jelenleg harmadik a világbajnoki pontversenyben, kereken 60 pontos hátrányban az éllovas Toprak Razgatlioglu mögött. A szezonból még négy versenyhétvége, a Superpole futamokkal együtt pedig összesen 12 verseny van hátra, melyek során összesen 248 világbajnoki pont gyűjthető.

Fotó: World Superbike Media
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast