MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Redding elmondta miért fontos, hogy már decemberben tesztelheti a BMW-t

A Ducati gyári Superbike csapatától távozó és a gyári BMW-hez igazoló Scott Reddingnek már a következő hónapban lesz lehetősége kipróbálni a bajorok versenygépét.
P1race.hu 2021.11.24. 09:52:42
 
A Superbike világbajnokság 2022-es erőviszonyait illetően Scott Redding átigazolása hozhatja az egyik legjelentősebb átrendeződést az erőviszonyokat illetően, hiszen az ideivel együtt az elmúlt két szezonban egyértelműen a világbajnoki címért harcoló brit egy olyan márkához és egyben csapathoz (BMW) igazolt, mely nemigen volt még tényező a bajnoki aranyat illetően. Mint tudjuk Redding helyére az az Alvaro Bautista tér vissza a Ducatihoz, aki 2019 év végén távozott a bolognaiaktól, ezáltal pedig gond nélkül érkezhetett helyére a brit Superbike-ot (2019-ben) sikerrel megnyerő korábbi MotoGP menő. A 2022-es Superbike világbajnoki szezon legfőbb kérdései közé tehát nem csupán Razgatligolu esetleges címvédése, vagy éppen a török motoros és Jonathan Rea párharca sorolható, hanem ugyanúgy az is, hogy Bautista képes lesz-e ismét átütő sikereket elérni a Ducatival, illetve Redding kezei alatt a BMW vajon előrébb kerül-e és képesek lehetne-e felzárkózni az élmenőkhöz.
 
„Már nagyon várjuk, december közepén kerülhet sor az új motor kipróbálására.” – mondta Redding annak kapcsán, hogy mikor is próbálhatja ki első ízben a BMW-t. „Nagyon fontos számomra, hogy szögre akasszam a ducatis bőrruhám, felhúzhassam az újat és egyúttal tesztelhessem az új motorom. Nem akarom úgy megkezdeni a holtszezont, hogy azon gondolkozok milyen lehet… Szeretnék pár lazább motorozós napot, melyek során megérthetek pár dolgot, majd pedig néhány napot nyomni neki, hogy lássuk hol kell esetleg fejlődni.” – magyarázta a brit, akinek természetesen nem csak az istálló, vagy éppen a motor, de a csapattársa is új lesz Michael van der Mark személyében. „Van der Mark nekem rendben van, habár a versenyek során olykor nagyon agresszív, a pályán kívül viszont egy kedves srácnak tűnik. Beszéltem vele néhányszor, nem volt gond, könnyen megértettük egymást. A projektnek mindenképpen jót tesz, hogy két erős versenyző is van a csapatban. Ettől függetlenül ő is csak egy csapattárs, akit meg kell próbálnom legyőzni.”

Fotó: Wiorld Superbike Media
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast