Redding: “Többre tartom az életem, mint a csekket, amit a munkámért kapok”

Scott Redding kifejtette, hogy számára nem áll mindenek felett a versenyzés, így amennyiben az argentin aszfaltcsík minősége nem megfelelő, akkor ő nem áll rajthoz a hétvégén.
Forgó Ariel János 2021-10-14 17:48:42
“Két évvel ezelőtt néhány versenyző bojkottált, mások pedig versenyeztek. Nem is értem egyesek miért vállalnak kockázatot.” – kezdte Redding a svájci speedweek-nek adott interjúban. „A versenyzés ugyan nagyon fontos számunkra pilótáknak, de nem minden. Én egyben szeretnék hazaérni. Ez a munkánk. Mint bárki más, én is munkába járok, ahol nem szeretném, hogy bajom essen. Értékesnek és egyben többre tartom az életem, mint a csekket, amit a munkámért kapok a hó végén. Néhány aktakukac így többet is keres nálam – ismerek párat. Még ha a versenyzők 80%-a is mondja azt, hogy sztrájkol, akkor is maradnak olyanok, akinek egyszerűen nincs agyuk és úgy vannak vele, hogy ’oké, ha mások nem mennek, akkor én tudok győzni.’ Ezek a srácok állnak aztán fel a dobogóra, pedig általában a 10-15. hely környékén mennek. A magam részéről én nem fogok csak azért versenyezni, hogy a nevem ott legyen az eredménylistán.” – magyarázta a brit.
 
Idén egyébként is akadtak már olyan pályák, melyekkel kapcsolatban több versenyző is kifogást emelt, így például a cseh most-i aszfaltcsík, vagy a spanyolországi Navarra. Redding rámutatott arra is, hogy az esetleges eső csak még jobban növeli a kockázatot. „A munkánk veszélyes én pedig leginkább az esős versenyek miatt aggódok.” – mindezt tegyük hozzá úgy mondja Redding, hogy például a catalunyai első futamot, mely nedves pályán zajlott, megnyerte. „A bukás esélye szárazon jóval kisebb. A futamon egyre gyorsabb és gyorsabb tempóra kényszerítik egymást a versenyzők, egy adott ponton pedig buknak, mivel túlmennek a limiten. Ez esőben könnyen megesik.” Két évvel ezelőtt hat versenyző döntött úgy, hogy nem áll rajthoz az Argentin nagydíj első viadalán: Laverty, Melandri, Kiyonari, Cortese, Davies és Camier.  

Fotó: Aruba.it Racing official twitter
Forgó Ariel János
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast