Egyéb motorsport

Redding triplázott Doningtonban és az élre állt a BSB-ben

Az egykori MotoGP-s britről szólt a Brit Superbike elmúlt hétvégéje: azok után, hogy szombaton megszerezte első győzelmét a szériában, vasárnap újabb két sikert zsebelt be, ezzel pedig összetettben is átvette a vezetést a ducatis.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Május utolsó hétvégéjén a Donington Parkba látogatott a Brit Superbike mezőnye, s ahogy arról már szombaton beszámoltunk, az első versenyen megszerezte itteni első győzelmét Scott Redding – azon a pályán, ahol annak idején a 125 köbcentisek között minden idők legfiatalabb vb-futamgyőztesévé avanzsált (ezt a rekordot döntötte meg tavaly Can Öncü Valenciában).

Nos, Redding olyannyira lendületbe jött az általa korábbról ismert helyszínen, hogy vasárnap sem talált legyőzőre: a második futamon valósággal átgázolt a mezőnyön a Be Wiser Ducati motorosa a Panigale V4R nyergében, s épp átvette a vezetést, amikor a megérkező eső miatt piros zászlóval leintették a viadalt. A harmadik futamon pedig – merthogy ezen a hétvégén ennyit rendeztek – egy jó rajt után húzta be az újabb sikert a brit versenyző.

„Hihetetlen ez a triplázás: ezért versenyzem, és hiányzott ez az érzés az utóbbi öt évben!” – utalt a MotoGP-s hányattatásaira Redding, akinek szavait a BikeSportNews.com idézi. „Érzelmes pillanat volt az első futam megnyerése, a második pedig piszkosul szoros volt. A harmadik versenyen valamit másképp csináltam, hamar az élre kerültem, és aztán próbáltam kontrollálni a futamot. Nagyon jó volt, hogy mindezt és a kiegyensúlyozottságomat megmutathattam, ezért nagyon boldog vagyok.”

Már csak azért is örülhet Redding, mert a doningtoni eredmények révén az összetettben is az élre ugrott: előnye hat pont a szintén ducatis, nemrég a Superbike-vb-n beugró Tommy Bridewell és hét egység a yamahás Tarran Mackenzie előtt. Vannak egyébként más ismert nevek is a BSB mezőnyében: a korábbi szezonokat a WSBK-ban töltő Xavi Fores például egy harmadik és két második helyet gyűjtött a Donington Parkban, míg a Kawasakival helyettesként debütáló Hector Barbera 18 pontot és egy pole-t is szerzett a hétvégén.

Fotó: Bonnie Lane / Ducati UK

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások