F1

Ricciardo: „Egy tizeden belül lesz a középmezőny”

az ausztrál versenyző úgy véli, hogy idén minden eddiginél szorosabb lesz a középmezőny.
Hamarosan elindul a Formula-1 2020-as szezonja, már csak másfél hetet kell várniuk a rajongóknak. A szezon közeledtével a csapatok többsége egy korábbi vagy az idei autójával tesztelt, hogy négy hónap kihagyás után ismét visszatérjenek a versenyzés világába. Így tett a Renault alakulata is, versenyzőjük, Daniel Ricciardo pedig úgy gondolja, hogy a középmezőny eleje egy tizeden belül lesz az első versenyeken:

„Természetesen azt várom, hogy szoros lesz” – mondta Ricciardo az F1 Nation podcast-adásban. „Jelenleg úgy állunk, hogy amink van, azt februárban teszteltük, és aztán kielemeztünk mindent, majd megpróbáltunk következtetni, hogy ki hogy állhat. Most csak annyit tudok mondani, hogy nagyon nehéz megmondani, mi állunk-e az élen. Úgy tűnik, hogy a csapatok közül legalább három egy tizeden belül van. Talán Ausztria volt tavaly a legrosszabb hétvégénk, szóval ha most úgy a középmezőny elején tudunk végezni, akkor a szezon további része is jól alakulhat számunkra, de tényleg nehéz megjósolni, hogy mi lesz."

Nemrég a szezonnyitó Osztrák Nagydíj helyszínén, a Red Bull Ringen tesztelt a Renault, az ausztrál erről is nyilatkozott: „Jó volt már visszaülni az autóba. Az első pár kör, miután elhagytam a boxutcát, kicsit fura volt, de ahogy minden más dolognál - amit egész életedben csináltál - nem kell sok idő, és minden újra visszatér a normál kerékvágásba.”

Fotó: Renault Sport Media


Hozzászólások