F1

Ricciardo: „Király volt, most átköltözöm a szomszédba”

Érzelmekkel teli gyárlátogatással búcsúzott el a Red Bull csapatától az ausztrál pilóta, aki búcsúajándékként egy KTM 350 SXF motort kapott az istállótól. Ricciardo januárban kezdheti meg a munkát a Renault gyári alakulatánál.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Az év talán legmeghökkentőbb bejelentése volt a Magyar Nagydíjat követő teszt előtt, hogy Daniel Ricciardo, aki 2008 óta tagja a Red Bullnak, a szezon végén elhagyja a csapatot, és a gyári Renault pilótájaként folytatja a pályafutását. Az ausztrál mára már könnyen előfordulhat, hogy megbánta a döntését, ám vissza nem vonhatja azt, így egy nagyon érzelmesre sikeredett gyárlátogatáson vett búcsút a Red Bulltól, illetve azoktól, akikkel az elmúlt évek során együtt dolgozhatott.

Az ausztrál pilóta természetesen végigmosolyogta a búcsú pillanatait Milton Keynes-ben, ám azt, hogy valójában mit is érez, nem tudhatjuk. Mindenesetre a szép búcsú azért egy kicsit látszat is, hiszen az energiaitalosok voltak az egyetlenek, akik nem engedték meg, hogy Ricciardo teszteljen már idén a Renault autójával az Abu-Dzabiban rendezett kétnapos gumiteszten, így csak januárban kezdheti el a munkát a francia gyári alakulattal.

Mindenesetre a búcsú remekül sikerült, hiszen előbb egy kerékpárral drifteltek Max Verstappennel, majd jött az élménybeszámoló, végül a majd kétórás autogramosztás és közös fényképeszkedés. Persze Ricciardo sem ment haza üres kézzel, ugyanis kapott egy KTM 350 SXF motort a Red Bulltól.

„Király volt az elmúlt időszak, amit veletek tölthettem, de most elköltözöm a szomszédba. Más lenne ez a búcsú, ha befejezném a pályafutásomat, ám mindössze csak annyit történik, hogy máshol folytatom tovább. Fantasztikus éveket töltöttünk együtt, amit sosem feledek el. Ráébredtem arra, hogy amíg ilyen érdeklődést tudok kiváltani egy átigazolással, addig abszolút nem kell a visszavonuláson töprengenem” – jelentette ki széles mosollyal az arcán Ricciardo, aki pont száz futamot teljesített a Red Bull pilótájaként – Sebastian Vettel, Danyiil Kvjat és Verstappen csapattársaként –, és ebből hétszer ünnepelhetett győztesként. Hogy mikor lesz a nyolcadik, az egyelőre megválaszolhatatlan.

Fotó: Red Bull Racing


Hozzászólások