Superbike

Rinaldi a Team Goeleven Ducatiján folytatja 2020-ban

Motort nem, csak csapatot vált a következő szezonra a fiatal olasz motoros, aki a Barni Racingtől távozva a BMW-hez átigazoló Eugene Laverty helyét veszi át.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Michael Ruben Rinaldi 2018-ban a Superbike-világbajnokság európai fordulóin szerepelt csak a Ducatival, idén viszont már teljes szezont futott a Barni Racing privát Ducatijával. A teljesítménye elmaradt elődjéétől, a dobogós helyezésekig jutó Xavi Forestől – a legjobb eredménye egy negyedik hely volt Jerezben –, összetettben pedig a 13. helyet szerezte meg.
 
Azt már néhány hete tudni lehetett, hogy nem maradhat az alakulatnál 2020-ra, hiszen a Barni Racing Leon Camiert szerződtette, most viszont kiderült, hogy nem kell távoznia a mezőnyből. Sőt, még csak új motort sem kell megszoknia, hiszen jövőre is egy Ducatin fog ülni: ő veszi át a BMW gyári csapatához átigazoló Eugene Laverty helyét a Team Goeleven színeiben. Az istálló a nehezebb idénykezdet után a hajrában rendszeresen a top 10 között ért célba az ír motorossal, s Rinaldi célja, hogy ezt a tendenciát folytassa:
 
„Örömteli és megtisztelő ez a lehetőség a Team Goeleven csapatánál. Elégedett vagyok, mert nekik köszönhetően, akik tényleg akartam engem, elég jó megállapodást sikerült kötnünk. A célom továbbra is az, hogy fejlődjek, hiszen ez még csak a második szezonom lesz egymás után a Superbike-világbajnokságon. Jó eredményeket érhetünk el, és kiegyensúlyozottabbak lehetünk, mint az előző szezonban. Köszönöm Denis Sacchettinek, Gianni Ramellónak és az összes támogatónak ezt a lehetőséget. Már alig várom, hogy a januári teszteken munkába álljunk és felkészüljünk az első futamra!”

Fotó: Barni Racing Team


Hozzászólások