Superbike

Rinaldi pályacsúcsával zárult a misanói teszt

Ma zárult a Superbike kétnapos tesztje, mely során a ducatis Michael Ruben Rinaldi végzett az első helyen, új pályacsúcsot futva.
Rinaldi közel egy teljes másodpercet gyorsulva szerezte meg az első helyet a tegnap még legjobb idővel rendelkező Razgatlioglu előtt. Habár a török motoros is faragott legjobbján, azonban teljesítménye ezúttal csak a második helyre volt elegendő, míg a harmadik helyet márkatársa, Garrett Gerloff szerezte meg. A yamahások kapcsán további fontos infó, hogy már tegnap új aerodinamikai elemeket próbáltak ki, természetesen nem csupán a vizuális hatás kedvéért. A hétfőn még legjobb ducatis Scott Redding most negyedik lett, azonban a brit motoros annál hasznosabb munkát végzett, hiszen ő a Bermbo egy új fejlesztésű első féknyergét próbálgatta, mely MotoGP közeli technikai megoldásokat tartalmaz. Ennek egyébként Redding kimondottan örül, hiszen elmondása szerint egyrészről jó dolog, hogy a Superbike technikailag feljebb zárkózott a Gyorsasági Motoros Világbajnoksághoz, másérszről számára, mint korábbi MotoGP menőnek, nem ismeretlenek bizonyos megoldások, így azokra talán könnyebben érez rá.
 
Ha pedig már korábbi MotoGP szereplők, akkor említsük meg Esteve Rabatot is, aki ezúttal kilencedi klett. Habár a teszt nem feltétlenül a gyorsaságról szól, azonban ettől függetlenül kissé csalódást keltő a spanyol teljesítménye, mivel tőle papíron egyértelműen azt várják, hogy az élmezőnyben legyen. Technikai háttere kapcsán korábban elmondták, hogy a motorja 99%-ban megegyezik a gyári pilóták versenygépével, így elviekben minden a rendelkezésére áll ahhoz, hogy gyors legyen. Kíváncsián várjuk, hogy a folytatást, a március 24-25-i estorili tesztet, ahol azonban pont a Ducati nem lesz jelen, így teljes képet leghamarabb a március 31. és április 1. közötti hivatalos barcelónai gyakorláson kaphatunk, ahol már tényleg mindenki pályára gurul majd.
 
A misanói teszt 2. napjának végeredménye:
 
1 Michael Ruben Rinaldi Aruba.It Racing Ducati Panigale V4 R 1’33.688
2 Toprak Razgatlioglu PATA Yamaha WorldSBK Team Yamaha YZF R1 1’33.886
3 Garrett Gerloff GRT Yamaha WorldSBK Team Yamaha YZF R1 1’34.013
4 Scott Redding Aruba.It Racing Ducati Panigale V4 R 1’34.361
5 Andrea Locatelli PATA Yamaha WorldSBK Team Yamaha YZF R1 1.34.794
6 Lucas Mahias Kawasaki Puccetti Racing Kawasaki ZX-10RR 1’34.806
7 Axel Bassani Motocorsa Racing Ducati Panigale V4 R 1’34.847
8 Kohta Nozane GRT Yamaha WorldSBK Team Yamaha YZF R1 1’35.003
9 Tito Rabat Barni Racing Team Ducati Panigale V4 R 1’35.210
10 Christophe Ponsson Gil Motor Sport Yamaha YZF R1 1’36.392

Fotó: World Superbike Media


Hozzászólások