MotoGP

Rins: „Marquez nem tiszteli a többieket”

A suzukis és a repsolos a brnói időmérő második szakaszában keveredett csörtébe egymással, amelyet előbbi nem is hagyott szó nélkül: elmondása szerint ez már nem a hasonló eset.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Nemcsak a két és fél másodperces előnnyel megszerzett rajtelsőséggel hívta fel magára a figyelmet a Cseh Nagydíj időmérőjén Marc Marquez, hanem azzal is, hogy még a Q2 korábbi szakaszában összetűzésbe keveredett Alex Rinsszel a pályán. A suzukis elég keményen előzte meg az egyik kanyarban, honfitársa ezt hamar visszaadta neki, majd a bokszba menet is kis híján ütköztek, a hondás át is nyúlt Rinshez. Az összetettben negyedik helyen álló motoros nem is hagyta szó nélkül a történteket:

„Trükkös dolog ez, nem? Most egyértelműen egy lépéssel mindenki előtt jár. Felrakta a slick gumit, és elképesztően gyors volt. Viszont úgy vélem, nem tiszteli a többi versenyzőt. A saját maga módszerével motorozik” – idézi Rins szavait a Motorsport.com. „Az 5-ös kanyarban kissé szélesen fordult, mögötte jöttünk Millerrel, és amikor szélesen fordult és hátranézett, látott is minket. Jack megelőzte, de aztán visszatért a versenyívre, és ezzel eléggé megzavart.”
„Keményen nyomtam – oké, nem voltam a leggyorsabb, de akkor is keményen nyomtam –, szóval a következő, 7-es kanyarban próbáltam a saját ívemen haladni, és ki is nyitotta kissé a kaput, ezért bebújtam. Hozzáértem, de szerintem ez az ő hibája: ha lassan megy, nyitva kell hagynia a kaput, ennyi az egész, nem? Aztán az utolsó kanyarban elképesztően keményen fékezett, hogy megelőzzön. Ahogy beértünk a bokszba, én voltam előbbre, és egyenesen haladtam, nem volt hely mellettem. Ha a helyében lettem volna, elvettem volna a gázt, és egyenesen a bokszba hajtottam volna.”

Arra a felvetésre, hogy Marquez a keménykedéssel esetleg meg akarta-e őt félemlíteni, így felelt az ifjú spanyolt: „Lehet, igen, mert nem ez az első alkalom. Mindenki ismeri Marquezt, és mindenki tudja, hogy hihetetlen tehetség. De többé-kevésbé ugyanez történt az első edzésen Maverickkel is. Marc szereti ezt a játékot, megpróbál az ellenfelek fejébe férkőzni. De ami engem illet, én eléggé nyugodt vagyok. Nyilván ha a vb-címért harcolnék vele, én is megpróbálnék valami játékot űzni, de 80 pont az előnye. Lehet, hogy fél, nem tudom!”


Hozzászólások