MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Roberts, Di Giannantonio, Bezzecchi, Canet és Bradley Smith az Aprilia fókuszban

Továbbra sem tudni, hogy ki lesz 2021-ben Aleix Espargaro csapattársa az Aprilia MotoGP alakulatánál. Habár a napokban Chaz Daviest jelölték meg legnagyobb esélyesként a pozícióra, most már koránt sem biztos, hogy a brit motorsé lesz az Aprilia.
Forgó Ariel János 2020.11.20. 18:31:55
Oldalunkon korábban már beszámoltunk róla, miszerint a Superbike menő, 34 éves Chaz Davies lehet a befutó az Aprilia MotoGP alakulatánál, mint Aleix Espargaro 2021-es csapattársa, azonban a legfrisseb hírek szerint ez máris változott. A brit pilóta leginkább a Dorna és az angol BT Sports között fennálló megállapodás hátszelét melovagolva kapna lehetőséget, hiszen a sorozat szervezője minden kategóriában biztosítana egy brit versenyzőt a szigetországi közvetítések szem előtt tartása végett (is). Most azonban úgy tűnik, hogy talán mégsem ez dönt majd feltétlenül. Aleix Espargaro például azt mondta, hogy ő mindenképpen egy fiatal csapattársat szeretne (Davies nem éppen ez a kategória, habár öregnek nyilván nem mondható, azonban a motorsportban a 34 éves pilótákat már inkább a leszálló ágba forduló kategóriába sorolják), ráadásul egy, a britnél nagyobb piac felülírhatja az eddigieket.
 
Aleix Espargaro fiatal csapattársat szeretne az Apriliánál
 
Így került ugyanis képbe az amerikai Joe Roberts, akinek bár elviekben már megvan a szerződése 2021-re, mely szerint az Italtrans Racing színeiben versenyez majd a Moto2-ben, azonban egy királykategóriás kontraktusért alighanem ez hamar változna. A legfrisseb hírek szerint Roberts lehet a (meglepetés)befutó, aki 23 éves, az idei a harmadik teljes szezonja a Moto2-ben, legjobb eredménye egy harmadik hely a cseh nagydíjról, jelenleg pedig az összetettbeli nyolcadik pozícióban áll. Természetesen az ő esetében is jelentős szerepet kap a nemzetisége, hiszen a Dornának az amerikai piac ugyancsak kiemelt fontossággal bír, ráadásul elég régen volt amerikai versenyzője a királykategóriának. Utoljára Nicky Hayden szerepelt a MotoGP-ben beugróként a 2016-os ausztrál nagydíjon, ami nem most volt, teljes szezont pedig ugyancsak ő teljesített 2015-ben.
 
Bradley Smith az év eleji sepangi teszten - a brit motoros is esélyes az Aprilia versenyzőülésére
 
Az Apriliás verenyzőülés kálváriájának ezzel még nincs vége, hiszen állítólag a kalapban van még a Moto2-ből Marco Bezzecchi (ő egy korábbi hír szerint elviekben visszautasította az Apriliát, illetve 2022-ben a VR46-tal léphet fel a királykatgeóriába), Aron Canet (ugyancsak az a hír járta, hogy nemet mondott a noaleieknek, mivel túl kockázatosnak tartotta az Apriliával való kategóriaváltást), Fabio Giannantino (már előszerződött a Gresini Racinggel 2022-re a MotoGP-be), valamint Bradley Smith az Aprilia tesztversenyzője, aki sokáig Andrea Iannone helyettese volt. Összességében a jelenlegi állapotok szerint a legvalószínűbb koreográfia az (az Apriliától érkező hírek szerint), hogy az olasz mákra egy újoncot, vagy Smith-t választja.

Fotó: Aprilia Racing
Forgó Ariel János
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast