MotoGP

Roberts és Lowes is elmondta miért nem igazolt az Apriliához

A Moto2-ben szereplő Joe Roberts és Sam Lowes is az Aprilia listáján volt annak kapcsán, hogy valamelyikük Aleix Espargaro esetleges csapattársa legyen 2021-ben, azonban az amerikai és a brit sem szeretett volna az olaszok MotoGP gépére felülni.
Számtalan jelöltje volt az Apriliának, annak kapcsán, hogy ki is legyen Aleix Esaprgaro új csapattársa, azonban mint arról nemrég beszámoltunk, túl sok választási lehetősége nem maradt a noalei gyártónak, hiszen végül Bradley Smith (a márka hivavatalos tesztversenyzője) és Lorenzo Savadori (2020-ban az olasz Superbike bajnokság végső győztese Apriliával) között dől majd el ennek a pozíciónak a sorsa. A kalapban volt azonban többek között két Moto2-es menő, Joe Roberts és Sam Lowes személyében is. Nemrég mindketten beszéltek arról, hogy végül is miért nem éltek a kínálkozó lehetőséggel. Roberts ezt a következőkkel indokolta a La Gazzetta dello Sport olasz sportnapilapnak: “Tesztett, hogy keresett az Aprilia” – kezdte az amerikai. “Tudom, hogy képes lettem volna gyors lenni, azonban a jelenlegi csapatom (Italtrans Racing – a szerk.) a legjobb opció erre.”
“Kellemes az atmoszféra, mindenki nagyon barátságos, én pedig nem akarok csak az útlevelem miatt a MotoGP-ben versenyezni, sokkal inkább azért, mert megérdemlem.” – utalt ezzel Roberts arra a tényre, miszerint a legigazolásában nagy szerepet játszott volna nemzetisége, és egyben az, hogy az Aprilia, valamint a Dorna számára is érthető módon fontos az amerikai piac. Ez már csak azért is kiemelt szempont lett volna, mivel amerikai motoros utoljára 2015-ben futott teljes szezon a királykategóriában, Nicky Hayden személyében. Roberts idén még a Tennor American Racing színeiben ment a Moto2-ben és a cseh nagydíjon dobogóra is tudott állni. 2021-ben már a királykategóriába távozó Enea Bastianini helyén, az Italtrans Racing színeiben fog versenyezni, Robertset pedig az ötszörös amerikai Superbike bajnok, Cameron Beaubier váltja a Tennornál.
 
Lowes úgy tűnik nem kér többet az Apriliából, akkor inkább marad a Moto2-ben
 
Ahogyan azt feljebb már említettük, felmerült Sam Lowes neve is az Apriliánál, pláne, hogy ő korábban (2017) egy évet már versenyzett a noaleiekkel a királykategóriában, azonban igen kevés sikerrel. A brit motoros korábban kifejtette, hogy nagyon szeretne ismét lehetőséget kapni a legnagyobbak között, azonban úgy tűnik, hogy ez most nem az az opció volt, amire vágyott. Lowes igen egyszerűen indokolta ezt: “Nagyon szívesen visszamennék a MotoGP-be, hiszen minden versenyző álma ez. A következő évben ez nem fog velem megtörténni, azonban utána ki tudja. Ezt pedig határozottan állíthatom nem az Apriliával fogom megtenni, mivel a Moto2-ben élvezetesebb a versenyzés. Amennyiben kapok egy jó lehetőséget és azt érzem, hogy az valóban az, akkor miért ne. Ezek a srácok (Bastianini és Marini – a szerk.) nagyszerű munkát végeztek idén, megérdemlik az esélyt a MotoGP-ben, szóval nagyon kíváncsi vagyok, hogyan mennek majd, hiszen hasonló a motorozási stílusunk, úgyhogy fel lehet majd mérni a lehetőségeket.” – magyarázta a brit motoros, akinek a Moto2-es bajnoki cím szempontjából nem jött jól az a csuklósérülés, amit a második valenciai versenyhétvégén gyűjtött be. Amennyiben az idei szezon végén mutatott formáját sikerül átmentenie jövőre, akkor minden bizonnyal újfent a bajnoki cím egyik fő esélyese lehet.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások