Moto2

Roberts úgy érzi, hogy bizonyította rátermettségét

Az amerikai ugyan nem tudta a szombati pályacsúcsa után vasárnap behúzni a szezonnyitó futamot, de úgy érzi, hogy az előző gyenge szezonjai után most már ott lesz az élmenők között.
A Moto2-es hétvégén valósággal berobbant a köztudatba Joe Roberts, miután a szabadedzéseken megvillantotta remek egykörös tempóját, majd pályacsúcsot teljesített a katari versenypályán. Az amerikai versenyző ezután a futamon is viszonylag jól kezdett, és bár nem tudott elég jól tartalékolni a gumiabroncsaival, a negyedik helyet végül csak megszerezte, ezzel pedig elérte pályafutása legjobb eredményét.

„A verseny első szakaszában Bastianini és Martin mögött haladtam, de amikor megelőztem őket, és Marini mögé kerültem, úgy éreztem, hogy kényelmesen tudom tartani vele a tempót. A kemény első abronccsal küszködtem egy kicsit, így néha voltak necces pillanatok, de mindent megoldottam azzal, hogy a bal kanyarokban kicsit óvatosabb voltam”- idézi szavait a Crash.net szakoldal.

Az amerikai korábbi legjobb eredménye egy tizedik hely volt, így elmondható az, hogy teljesítményében nagy valószínűséggel a Kalex-vázra történő váltás jelenthette az óriási javulást. Roberts elmondta, hogy milyen volt számára ez a hétvége, valamint az austini versennyel kapcsolatos reményeiről is nyilatkozott:

„Enyém volt a pole és egy negyedik helyet szereztem a versenyen. Ez életem legjobb eredménye, szóval nem lehetek bosszús emiatt. Sose harcoltam még az élmenő srácokkal, vagy vezettem akár csak egyetlen kör erejére is, így most szereztem egy kis tapasztalatot. Nagyon szeretnék futamgyőzelmet szerezni, különösen az otthoniak miatt, hiszen rengetegen szurkolnak nekem. Egész hétvégén a győzelemért mentem, és mindent beleadtam. Ezúttal lemaradtam róla, de hosszú még ez az idény, és bebizonyítottam, hogy ott vagyok az elejében. Szerintem képes vagyok nyerni, talán majd a hazai versenyemen összejön!”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások