MotoGP

Rossi: „A Ducatinál a csapat-versenyző kapcsolat nem mindig egyszerű”

Az olasz ettől függetlenül reméli, hogy Andrea Dovizioso marad jelenlegi csapatánál.
Sokak számára kérdéses, hogy Andrea Dovizioso miért nem tudott megegyezni a Ducatival, ám Valentino Rossi úgy érzi, hogy a bolognai márka csapata valahogy nem mindig találja meg a közös hangot versenyzőivel. Szavait a Crash.net és a Motorsport.com szakoldal idézi: „A múltban már láthattuk, hogy ez nem mindig egyszerű. 2011 és 2012 között nekem se volt könnyű dolgom, nem lep meg, hogy egyelőre nem tudtak megegyezni. Én mindenesetre remélem, hogy Dovi marad a Ducatinál, mert erős párost alkotnak.”

Andrea Dovizioso csak ennyit fűzött hozzá a dologhoz: „Még semmit sem tudok mondani a jövőmről. Tudom, hogy mit akarok, de egyelőre csak a versenyekre koncentrálok, hiszen ez a legfontosabb.”

Rossi emellett elmondta, hogy továbbra is jó ötletnek tartja a főmérnökcserét, amely új lendületet ad neki: „A második jerezi versenyen történő változtatások után jobban éreztem magam, és élveztem az egész hétvégét. Hosszú idő után dobogóra állhattam, de az kérdéses, hogy ez Brnóban is sikerülhet-e. Tavaly úgy éreztem, hogy valami nagy újításra van szükség a csapaton belül, ezért főmérnököt cseréltem ráadásul egy olyan fiatalt akartam, akinek nincs MotoGP-s tapasztalata. Tetszett a hozzáállása, mert a Moto2-ben remekül dolgozott, és mindig megpróbál valami újat tanítani nekem.  Nyilván kevesebb a tapasztalata, viszont elég optimista ahhoz, hogy bíztatni tudjon. Természetesen nagyon jó a viszonyunk, aztán meglátjuk, hogy a következő versenyek során tudunk-e még tovább fejlődni.”

Az olasz és a csapattársa, Maverick Vinales is kiemelte, hogy nem aggódnak a Yamaha korábbi megbízhatósági gondjai miatt: „A Yamaha keményen dolgozott, hogy megértse a problémát, de úgy tűnik, hogy a jerezi hőség volt az egyértelmű probléma. Szerintem Brnóban és Ausztriában nem lesz olyan meleg, így nem lesz gond.”

„Nem aggódom, mert erős a motorunk, és most arra kell koncentrálnunk, hogy jó eredményeket érjünk el.”

 
Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások