MotoGP

Rossi: „Az itthon töltött idő a visszavonulás gondolatát erősíti”

A kilencszeres világbajnok számára az otthon töltött idő remekül telt el, és már el tudja képzelni versenyzés nélkül a jövőjét.
Valentino Rossi mesélt az otthon töltött idejéről, és elmondta, hogy remekül telt számára ez az időszak. Ezalatt sokat gondolkodott a folytatásról, és úgy érzi, a bezártság a visszavonulás gondolatát erősítette benne. Habár nagyon fájó döntés lenne, ha nem folytatná, de az elmúlt két hónap után úgy érzi, sokkal könnyebb lenne meghozni ezt a döntést, hiszen most sokkal nyugodtabb az élete, és most már el tudja képzelni a jövőjét versenyzés nélkül. A „Doktor” szavait a Motorsport.com szakoldal idézi:

„Számomra remek volt az itthon töltött időszak. Együtt pihentem az anyukámmal, a barátnőmmel, az állataimmal, és remekül éreztem magam. Nagyon furcsa érzés volt, mert 1995 óta az életem utazásból áll. Különös volt az elején, de nagyon szeretek itthon lenni, mert nincs rajtam az a nyomás, ami versenyzés közben. Nagyon jó érzés, már el tudom képzelni a jövőmet úgy, hogy nem versenyzek. Ezért azt gondolom, élvezni fogom a visszavonulás utáni időszakot. Emiatt pedig sokkal könnyebb lesz meghozni a döntést.”

Rossi beszélt még a jövő évi terveiről, a Petronas csapattal való folytatásról, és kiemelte, hogy ha folytatná, semmiképpen sem levezető évnek szánná 2021-et, hanem mindent beleadna, és a győzelemért harcolna: „Nagyon örülök a lehetőségnek a Petronasnál, mert ugyan nem gyári csapat, de nagyon fejlettek technikailag és szakmailag is, sok fiatal srác dolgozik itt, akik remek munkát végeztek tavaly Quartararóval és Morbidellivel. Nem levezető évet akarok. Olvastam az újságban a „levezető túra” kifejezést. Nem! Csak akkor megyek a Petronashoz, ha úgy gondolom, hogy versenyképes vagyok és futamokat tudok nyerni, ha dobogókért harcolhatok. Szóval, ha folytatom, versenyképes szeretnék lenni és jó futamokat akarok teljesíteni.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások