MotoGP

Rossi: A mostani topversenyzők jobban alkalmazkodtak

A „Doktor” szerint a jelenlegi élmenők jobban ráéreztek arra, hogyan kell a mostani elektronikával, motorokkal és gumikkal versenyezni, mint ő. Arról is beszélt, hol javult és hol szenved még mindig a Yamaha.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Valentino Rossi immár két és fél éve, a 2017-es Holland TT óta nem nyert futamot, sőt az idei austini futam óta dobogóra sem állhatott. Pedig a Yamaha a nyári szünet óta egyértelműen előrelépett, amit jól mutatnak Fabio Quartararo pole-pozíciói, valamint Maverick Vinales top 3-as helyezései és sepangi győzelme is. A 40 éves olasz maga is elismeri, hogy a jelenlegi élmezőny tagjai jobban és gyorsabban tudtak alkalmazkodni a mostani új kihívásokhoz, amelyeket az elektronika, a motorok és a gumik változásai jelentettek:

„Idén valamely okból kifolyólag fejlődött a topversenyzők motorozási stílusa. Olyan, mintha az új motorokkal, elektronikával és az eltérő gumikkal másképp kellene motorozni, hogy megtaláljuk a határokat” – idézi Rossi szavait a Motorsport.com szakoldal. „Másképp kell fékezni, például másképp kell használni a hátsó féket. De összességében a lényeg, hogy úgy próbáljunk meg gyorsak lenni, hogy közben nem terheljük túlságosan a hátsó gumit. Ez a kezdet mindenki számára.”

A kilencszeres világbajnok arról is beszélt, hol lépett előre és hol van még mindig hátrányban a Yamaha: „Valamelyest javítottunk a motoron az elektronikát és a kigyorsítást illetően, ezért kicsit versenyképesebbek vagyunk. Ami a hátsó gumi terhelését illeti, rosszabb a helyzetünk, mint a Ducatié és a Hondáé. Néhányan jobban szenvednek emiatt, mint például én, míg mások kevésbé, mint például Quartararo, de a versenyek vége felé mindig nehézségekbe ütközünk. Emellett az egyenesekben hiányzik a végsebességünk, de ez már így marad év végéig. Viszont összességében úgy tűnik, elég jól megy a motorunk, szóval meglátjuk, így tudjuk-e folytatni.”

Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások