MotoGP

Rossi dobogóra állna Spielbergben, de úgy érzi, hogy a KTM-ek lehetnek a favoritok

Emellett azt is megemlítette, hogy szerinte az osztrák márkának még összetettben is lehet keresnivalója.
Valentino Rossi láthatóan tényleg jó formába került az Andalúz Nagydíjon, ugyanis bár nem sikerült jó rajthelyet szerezni Brnóban, végül a futamon ötödik lett. Az olasz így értékelt a Crash.net szakoldalnak. „A verseny vége nagyon jó volt számomra. Sajnos az időmérőn hibáztam, emiatt pedig csak a negyedik sorból rajtoltam, és nehéz volt felzárkózni. A tempóm viszont rendben volt a verseny második felében, és tudtam nyomni. Próbáltam okosan előzgetni, és sokáig együtt maradni Rinsszel. Az utolsó pillanatokban felértünk Johannra is, de már nem tudtunk a dobogókért harcolni. Összességében élveztem a versenyt, mert nehéz körülmények között szerepeltem jól, de most egy erősebb szombati napot is szeretnék.”

A „Doktor” emellett beszélt a spielbergi kilátásokról, és a KTM bajnoki esélyeiről is: „Papíron nem kedvez nekünk ez a pálya, hiszen nincs jó végsebességünk, de a 2019-es motorral jó versenyt futottunk itt annak ellenére, hogy a Ducati és a Honda messze ellépett tőlünk. Én megpróbálok ismét erősen szerepelni és dobogóra állni. Az előrejelzésekből láthatjuk, hogy gond lehet az esővel, úgyhogy készen kell állnunk erre.”

„Elég nagyot javult a KTM tavalyhoz képest, úgyhogy miért ne küzdhetnének a bajnoki címért? Jerezben is versenyképesek voltak, Brnóban pedig Pol Espargaro bukása nélkül kettős győzelmet is arathattak volna.  Nagyon erősek, és hazai pályán ők a favoritok. Miguel Oliveira már tavaly is remekül ment itt. Minimum három versenyzőjük remek formában van, úgyhogy szerintem küzdhetnek a bajnoki címért.”

Fabio Quartararo hasonló módon vélekedett a Motorsport.com szakoldal által idézett nyilatkozatában: „Persze, hogy lehet esélyük. Én már akkor észrevettem az óriási javulást, amikor Miguel megszerezte az ötödik helyet a jerezi időmérőn. Nagyon gyorsak, és mivel tesztelhettek ezen a pályán, elég komoly esélyük lehet jó eredményeket elérni a két futam miatt. Misanóban is teszteltek, és ott is két verseny lesz. Szerintem jó helyzetben vannak ahhoz, hogy a következő helyszíneken futamgyőzelmekért harcoljanak, ezzel együtt pedig a bajnokság megnyeréséért is.”

Cal Crutchlow is bőven lát esélyt arra, hogy a KTM remek helyzetben lesz Spielbergben, viszont semmiképpen sem gondolja, hogy az osztrákok priváttesztjeit be kellene tiltani: „Szerintem igazából csak a KTM van képben ezt a pályát illetően a korábbi tesztek miatt. Remek motorjuk van és remek versenyzőink, úgyhogy előnyben lehetnek, sőt, akár minden edzésen is ott lehetnek az első helyen. Múlt héten ők kezelték legjobban a gumikat, így aggódnunk kell miattuk ezúttal is. A többi gyártó és csapat feladata, hogy megoldja a saját problémáit, és nem gondolom, hogy nem lenne fair az, hogy pluszban tesztelhetnek. Nyilván nem fogunk örülni, ha lesöpörnek minket ezen a hétvégén, de ez van. Brno előtt Dani Pedrosa is tesztelt, úgyhogy rengeteg adatot szereztek, és szerintem ők már sokkal jobban értik az idei abroncsokat.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások