MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Rossi, Dovi és Crutchlow véleménye Marquez hibájáról

Többen is ismét górcső alá vették Marc Marquez vezetési stílusát, miután a pénteki második szabadedzésen összeütközött Simonce Corsival. A versenyigazgatóság szerint a spanyol versenyző egyértelműen átlépte azt a bizonyos határvonalat, a jövőben pedig szeretnék, ha ez nem ismétlődne meg.
2012.11.09. 22:23:44
Marquezt tettét általában elítélték, a jövőbeni riválisai mégis némileg mellé álltak. A kilencszeres világbajnok, Valentino Rossi is a spanyol felelősségét hangsúlyozta, de hozzátette, hogy élvezi, ahogyan a tizenkilenc éves pilóta versenyez. „Nagyon kedvelem Marquezt. Jó látni a stílusát, ügyes és agresszív. Ő egy tehetséges srác, de néha már egy kicsit túl agresszív. A MotoGP-ben sokkal nagyobb a sebesség, és sokkal veszélyesebb is, szóval azt hiszem, hogy egy kicsit le fog csendesedni.”

Andrea Dovizioso nem látta a balesetet, így először nem is kívánta kommentálni, bár annyit elmondott, hogy szerinte sok a hasonlóság közte és Marco Simoncelli között. „Marquez egy kicsit túlságosan is agresszív, de azt hiszem, hogy ugyanabban a helyzetben vagyunk, mint amilyenben Simoncellivel voltunk. Ő sem akar mindenáron elesni, de a többi versenyzővel ellentétben a képességei azt éreztetik vele, hogy a limit egy kicsivel odébb van még. Szóval a számára ez a normális, de önmagáról közben nem gondolja azt, hogy agresszív volna, de ez nem számít. Ha veszélyes vagy, meg kell változtatni a stílusod. De ma nem akarok erről beszélni, mert nem láttam a balesetet.”

Dovi jelenlegi csapattársa, Cal Crutchlow is megfogalmazta a véleményét az incidenssel kapcsolatban: „Azt hiszem, az emberek azt gondolják, hogy ő a legjobb. Az ő motorja sokkal gyengébb, mint Espargaróé. Az élen nincs ott még egy Suter, senki nem tudja megcsinálni ugyanazt a motorral, mint ő. Végül ő lett a világbajnok, és lehet agresszív, vagy nem, ez így van és kész. Vannak, akik agresszívak, és vannak, akik nem. Az a legnagyobb erőssége, hogy amikor mindenki mást aggaszt valami, akkor ő higgadt marad. Emlékeztek a tavalyi látóideg-sérülésére? Mindenki aggódott érte, de aztán jött, és megnyerte az első versenyét. Úgy gondolom, hogy ő egy nagyon-nagyon jó versenyző.”
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast