MotoGP

Rossi: „Egy napra F1-es pilótának érezhettem magam” (fotók és videó!)

Végre megjelentek a hivatalos fotók és videók a hétfői Rossi-Hamilton eseményről, amely során a „Doktor” a brit korábbi Mercedesét, az F1-es klasszis pedig az olasz idei Yamaháját vezethette.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Szerda estig kellett várnunk rá, hogy végre kapjunk egy rakás képet és felvételt Lewis Hamilton és Valentino Rossi hétfői, valenciai gépcseréjéről. A kilencszeres motoros világbajnok legenda a brit 2017-es Mercedesét vezethette, míg a hatszoros Formula-1-es világbajnok a 2019-es MotoGP-s Yamahára pattanhatott fel. Hamilton motorozás iránti szenvedélye egy tavalyi Superbike-teszten bukott felszínre, de MotoGP-s gép nyergében most ült először.

Ennek ellenére a yamahások elismeréssel beszéltek a britről, aki néhány kör erejéig Rossi mögött haladt a Ricardo Tormóról elnevezett pályán. Hamilton nagyon élvezte a rendkívül eseményt, és azt is megtiszteltetésnek vette, hogy a „Doktor” beült korábbi világbajnok autójába: „Elképesztő egy olyan legendát látni az autóban, mint Valentino. Izgatottan várom, hogy első ízben felfedezze magának az autót. Arra emlékeztett, amikor először ültem én is F1-es autóban. Az is fantasztikus volt, amikor kint voltunk a pályán, és Valentino ugyanolyan motorral ment előttem” – olvasható Hamilton nyilatkozata a Yamaha közleményében, míg Rossi így összegzett:
„Eddig is Lewis nagy rajongója voltam, de mostantól még inkább igaz ez. Fantasztikus napunk volt, amely során nemcsak találkozott a motorsport két csúcskategóriája, hanem együtt is dolgozott. Hihetetlen lehetőség volt, hogy kipróbálhattam a W08-ast. Ültem már korábban F1-es autóban, de sok minden megváltozott azóta. Lenyűgözött az autó és annak vezethetősége, ahogy a Mercedes csapata is, akikkel nagyszerű volt együtt dolgozni. Szívesen láttak engem és megkönnyítette az összehangolódást az autóval. Először is a sebesség érzete csap meg. Nem voltak vészesek a G-erők, de azért hozzá kell szokni. Amint rátaláltam a ritmusra, már nyomni tudtam neki. Nagy élvezetet jelentett, egy napra F1-es pilótának érezhettem magam – nem akartam, hogy véget érjen!”

Rossi Hamilton teljesítményéről is elmondta a véleményét: „Technikai szempontból Valencia egy nehéz pálya, és elég szeles is volt az idő, de briliánsan teljesített, és jó volt a pozíciója is a motoron. Nagyon élveztem a közös élményt, és szerintem ő is remekül érezte magát, ami abból is látszott, mennyire nem akarta abbahagyni! Őszintén bízom benne, hogy lesz még hasonlóban részünk a jövőben” – zárta gondolatait a 40 éves motoros. Hamilton egyelőre nem beszélt hosszabban a MotoGP-gépen szerzett tapasztalatairól, de vélhetően ami késik, nem múlik. Mi viszont nem is szaporítjuk tovább a szót: íme, még egy rakás kép és a rendkívüli eseményről:

Fotók: Yamaha Racing


Hozzászólások