MotoGP

Rossi elmondta, hogy kivel küzdene meg a legszívesebben

Az olasz legenda válaszolt arra a kérdésre, hogy ha tehetné, ki ellen motorozna leginkább, a választott személy pedig felidézte a kedvenc versenyét.
Valentino Rossinak szinte megszámlálhatatlan mennyiségű riválisa volt az évek során, hiszen a „Doktor” pályafutása elképesztően messzire nyúlik vissza. Amikor megkérdezték az olaszt, hogy ha választhatna akárkit, illetve akármilyen versenygépet, akkor ki ellen motorozna legszívesebben. A válasz olyan szempontból kicsit meglepő, hogy a kiválasztott motorral ő maga nem versenyzett, hiszen az 500-as korszak alkonyán még a Honda versenyzője volt. Rossi szavait a Crash.net szakoldal idézi:

„Szerintem Kevin Schwantz ellen versenyeznék legszívesebben. Gyerekkoromban volt szerencsém nézni az 500-asok világbajnokságának aranykorát azzal a sok amerikai és ausztrál motorossal. Nekem mindig is ő volt a kedvencem. Remek lenne, hogyha hozhatná a Suzukiját, én meg az 500-as Yamahát, és megküzdhetnénk valamelyik pályán!”

Schwantz még 2015-ben mondott néhány érdekes dolgot a „Doktorról”, valamint a versenyzők hozzáállásának változásairól: „Szerintem Rossi az egyetlen olyan, aki még mindig igazán élvezi azt, amit csinál. Nem úgy fogja ezt fel, mint egy munkát, Marquezzel ellentétben. Ez azért is érdekes, mert a médiásoknak, a szponzoroknak, és a versenyzőknek is a sportesemények hoznak pénzt. Amikor még én versenyeztem, akkor szinte áldottnak éreztem magam, hogy ilyen munkám van. A mostaniak már nem úgy tekintenek erre, mint egy ajándékra. Hogyha elmennének valami hétköznapit csinálni, na, akkor megértenék, hogy mit is jelent igazán a munka.”

Annak ellenére, hogy az amerikai 1993-ban lett világbajnok, nem ebből az évből választotta ki a legkedveltebb futamát: „A kedvenc versenyem az 1991-es suzukai volt. Ebben az évben Dunlop abroncsokat használtunk, mert a Michelin csak a gyári Hondának szállított gumikat. Laguna Secában, Jerezben, és csomó másik helyen is kipróbáltuk a gumikat, de sehol sem voltak jók. Aztán megérkeztünk Japánba, és a szabadedzéseket, valamint az időmérőt is végigszenvedtük. A rajtom nagyon jól sikerült, de pillanatok alatt visszaestem a hatodik, vagy hetedik helyre. A futam második felében azonban kevés üzemanyaggal sokkal jobban tudtam menni, mint az előttem haladók. Az utolsó körben megcsináltam néhány remek előzést, és végül nyertem olyan srácok ellen, mint Wayne Rainey, Mick Doohan, vagy John Kocinski, ráadásul a hazai pályán versenyző japánok sem fogták vissza magukat. Wayne egy kiváló ellenfél volt, és rengetegszer csatáztunk egymással. Ezen a versenyen, viszont nem csak őt kellett leküzdenem, hiszen vagy négy-öt srác esélyes volt. Úgy éreztem, hogy kimotoroztam a maximumot aznap.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások