MotoGP

Rossi: „Erősebbek vagyunk, mint 2018-ban”

Bár egy hellyel hátrébb végzett, mint a tavalyi jerezi futamon, mégis a mostani versenyét értékelte pozitívabban a „Doktor”. A tizedik vb-cím lehetősége kapcsán elmondta: a problémát Marquez jelenti.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Valentino Rossi ismét egy gyenge időmérő edzés után mentett viszonylag sok pontot a futamon: a 13. kockából indulva hatodik lett, azaz a másodikként befutó Alex Rinshez hasonlóan hét helyezést javított a Spanyol Nagydíj 25 köre során. Bár egy évvel korábban ötödik lett Jerezben az olasz, mégis a mostani versenyt értékelte pozitívabban – a BikeSportNews.com hasábjain arról is beszélt, hogy mi ennek az oka:

„Jobb versenyt futottam, mint tavaly, amikor ötödik lettem, de csak azért, mert sokan elestek. Jó tempót tudtam tartani még az utolsó körökben is, a különbség is kisebb a dobogósokhoz képest, és összességében több mint húsz másodperccel gyorsabb voltam. Erősebbek vagyunk, mint 2018-ban, a bajnokság pedig még mindig nagyon hosszú, és bár rendkívül nehéz dolgunk lesz, jó irányba haladunk. Viszont ma mégsem lehetek teljesen elégedett, mert a dobogóért akartam harcolni, de ez nem jött össze.”

A „Doktor” a hatodik helye ellenére is csupán kilenc pontra van az éllovas Marc Marqueztől, azaz még bőven harcban lehet az összetett elsőségért, Rossi azonban visszafogottan nyilatkozott erről: „Nem vagyok túl messze, de a problémát úgy hívják, hogy Marquez. Ha nem esik el Austinban, jóval nagyobb lenne az előnye. Dovizioso és Rins is roppant erős. Hiszem, hogy harcba szállhatunk a dobogókért és azért, hogy futamot nyerjünk, ezért közel kell maradnunk összetettben. Egyértelmű, hogy Marc és a Honda tűnik a tökéletes kombinációnak: a legjobb versenyző a legjobb motoron.”

Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások