MotoGP

Rossi és Lorenzo összevitatkozott az olasz előzésén

A Yamaha két világbajnoka nem értett egyet Valentino Rossi verseny elején bemutatott manővere kapcsán: a spanyol szerint csapattársa túlságosan agresszív volt vele szemben, míg a „Doktor” úgy érzi, egyáltalán nem volt kirívó az előzése.
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron!

A San Marinó-i Nagydíj legelején Jorge Lorenzo vezetett Valentino Rossi előtt, ám a hazai közönsége előtt szereplő olasz a második körben egy kemény manőverrel megelőzte kollégáját. Ez sem ért azonban győzelmet számára, a futam hajrájához közeledve ugyanis a felzárkózó Dani Pedrosa egy hasonlóan agresszív előzéssel őt is lehagyta, így be kellett érnie a második hellyel. Rossi a leintést követően nem talált semmi kifogásolnivalót a spanyol megmozdulásában, majd amikor a saját manőveréről kérdezték, így felelt:
 
„Ahogy azt a Pedrosa-féle manőver kapcsán is elmondtam: nagyon nehéz itt előzni Misanóban, de az elejétől fogva keményen szerettem volna menni, mert szerettem volna egy kicsit kompenzálni Mugellót. Ott Lorenzo mögött voltam, és az balszerencsét hozott, hiszen elfüstölt a motorom, ezért ezúttal megpróbáltam elöl maradni” – magyarázta Rossi, akinek szavait a crash.net szakoldal idézi. A vita akkor robbant ki, amikor a harmadikként célba érő Lorenzo véleményét is kikérték a verseny eleji esetről:
 
„Nos, ha ezt a kérdést felteszi valaki, akkor az az előzés elég agresszív volt, különben szóba sem kerülne” – mondta a címvédő. Persze különböző vélemények vannak: az enyém az, hogy talán túl agresszív volt, nem is lett volna rá szüksége, de ismerjük a stílusát. Más versenyzők tisztábban előznek…” – vélekedett Lorenzo, mire Rossi nevetni kezdett. Innentől kezdődött az igazi vita a Yamaha két klasszisa között, amelynek átirata a crash.net  és az autosport.com oldalakon olvasható, s amelynek most a magyar fordítását közöljük:

Lorenzo: „Ez így van – nem tudtad?”
 
Rossi: „Nem, nem, nem. Nézd csak meg még egyszer az előzést a tévében.”
 
Lorenzo: „Ha nem állítom fel a motort, elesünk – legalábbis én. Te lehet, hogy nem, de én biztosan.”
 
Rossi: „Ez nem igaz. Nem tudom, mit kellene mondanom erre: Marquez tízszer is így előzött Silverstone-ban. Amit mondasz, az nem igaz.”
 
Lorenzo: „Ez az én véleményem mindenesetre.”
 
Rossi: „Te is mindig agresszív előzéseket mutatsz be, ellenem is.”
 
Lorenzo: „Mikor?”
 
Rossi: „Most nem emlékszem, de nézd csak meg a felvételeket. Legalább száz ilyen alkalom volt már.”
 
Lorenzo: „Ne nevess, tartsd tiszteletben a véleményemet. A versenyirányításnak is más lesz az álláspontja. Én úgy érzem, ha nem egyenesítem fel a gépet, elesem. Mindazonáltal nem is volt szüksége erre az előzésre, ma jobb volt nálam, előbb vagy utóbb úgyis elment volna mellettem, ezért nem kellett volna ennyire agresszívnek lennie. De neki más lesz a véleménye.”
 
Rossi: „Akárhogy is, nem értek egyet.”

A sajtótájékoztató ominózus jelenete a szóban forgó manőverrel együtt – ingyenes regisztrációt követően – ide kattintva tekinthető meg a MotoGP hivatalos weboldalán.

Fotók: zimbio


Hozzászólások