MotoGP

Rossi: „Kezd érdekessé válni a bajnokság”

Az olasz emellett főleg akadémiájának tagjairól beszélt.
Valentino Rossi elég jó hétvégén van túl, ugyanis bár végül nem sikerült dobogóra állnia, egészen jó tempót tudott diktálni a misanói versenyen. Azért arra viccesen kiakadt, hogy két növendéke is előtte tudott végezni. Szavait a Motorsport.com és a Crash.net szakoldal hasábjain olvashatjuk: „Kígyókat melengettem a keblemen! Ettől még nagy elégedettséggel tölt el, hogy ilyen magas szintre jutottak. Ha már hárman fel tudunk egyszerre jutni a dobogóra, akkor történelmi sikert fogunk elérni. Egy kicsit szomorú vagyok, hogy pont én maradtam le, és néha azért megkérdeztem magamtól, hogy ki volt az a hülye, aki kitalálta, hogy alapítsunk akadémiát? Viccelek persze, mert remek érzés látni, hogy napról napra fejlődnek. Rengeteget tettünk az olasz motorversenyzőkért, és most már nagyon hamar erősen tudnak szerepelni. Ha majd befejezem a pályafutásom, akkor pótolni fognak ezek a srácok, és lehet majd nekik szurkolni. A Moto2-es verseny már most jó volt nézni, hiszen Luca és Bez (Marini és Bezzecchi – a szerk.) harcolhattak a győzelemért, majd a királykategóriában is a növendékeim szerezték meg az első két helyet.”

„Egy kicsit hibáztam, Mir pedig nagyon erős tempót diktál a legutóbbi verseny óta. A végén simán megelőzött, ami nagy kár, mert már csak nagyjából két kilométer volt a célig. Ettől ez még egy jó hétvége volt, ahol erős versenytempóm volt. Magán a futamon mindkét abroncsommal szenvedtem, így Franco simán meglépett, de a következő hétvégére még három-négy területen tudunk majd javítani, így újabb esélyt kaphatunk. A rajongókat is jó volt látni, pláne, hogy szinte mindenki sárgában volt. Köszönöm a támogatást!”


Az olasz arról is beszélt, hogy vasárnap miért volt sokkal gyorsabb Vinalesnél, valamint a bajnoki esélyeit is megemlítette: „Minden a versenyzőn múlik. Maverick remek volt az időmérőn, és általában a tesztek során is mindig jó az egykörös tempója. Olyankor hozzá képest mindig szenvedek, de a futamokon jobb a teljesítményen. A legnagyobb különbség az volt, hogy ő a kemény abroncsot választotta, és én is ezt akartam tenni, aztán tíz perccel a rajt előtt inkább a közepeset tettetem fel. Ez a kockáztatás bejött, és ez okozta a nagy különbséget közöttünk.”

„Kezd érdekessé válni a dolog. Egy kicsit gyorsabbnak kellene lennem ahhoz, hogy a bajnokságért küzdhessek, de ha meglett volna a második hely, akkor 10 pont körüli lenne csak a hátrányom Dovihoz képest. Mindannyian nagyon közel vagyunk egymáshoz, és nincs favorit, mert mindenkinek más pálya fekszik. Nekem 18 pont jelenleg a hátrányom, de ettől még nem adom fel, hiszen idén bármi megtörténhet.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások