MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Rossi lelakatolta a F1 kapuját

A közelmúltban Valentino Rossi jövőjével kapcsolatban csak a Superbike Világbajnokság merült fel opcióként, így nem is kell csodálkoznunk „A Doktor” idevágó nyilatkozatán.
2013.03.06. 19:05:37
A MotoGP csillaga, Valentino Rossi korábban egy sor tesztet hajtott végre a Ferrari F1-es autóival. Az olasz 2004 és 2010 között próbálgatta a patinás olasz gyár csúcsfegyvereit. A jövőjével kapcsolatban az olasz Sky Sportsnak nyilatkozott, ahol ezúttal a F1 is szóba került.

„Sajnos végeztem a F1-gyel. Túl öreg vagyok, ezt a vonatot lekéstem. Viszont annál inkább örülnék, ha a Ferrarinál az Alonso – Räikönnen páros versenyezne.”
Tény, hogy már minden nem fér bele az aktív karrierjébe, ami valószínűsíthetően nem fog tovább tartani öt-hat versenyszezonnál. 2014 végéig érvényes a szerződése a Yamaha MotoGP-ben szereplő gyári alakulatával, akkor már 36 éves lesz. Most ne ábránduljon ki egyetlen egy fanatikus Rossi-drukker se a bálványából, de bizony akármilyen fájó és szomorú is ezt kimondani, Vale sem egy „hard core terminátor”, és öregszik. Ezt most ős is bevallotta a nyilatkozatában.

Fenn áll a lehetősége, hogy még mielőtt a legvalószínűbb befejezést választaná, vagyis a Superbike-ot, még marad egy, esetleg maximum két évet a MotoGP-ben, ez persze az eredményeitől függ, de akkor már 38 éves lenne, és még hol van onnan a Superbike. Így a lehetséges opciók közül kénytelen volt kiejteni a F1-et. Ez a tény pedig továbbra is életben tartja John Surtess egyedülálló rekordját, aki két és négy keréken is képes volt eljutni a világbajnoki címig.
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast