MotoGP

Rossi: „Marquez tudta, hogy tönkreteszi a körömet”

A spanyol után a Monster Yamaha veterán olasz versenyzője is elmondta, ő hogyan látta kettejük misanói Q2-es incidensét. A repsoloshoz hasonlóan ő sem érzékelte, hogy lement volna a zöld részre.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Hiába Maverick Vinales pole-pozíciója vagy épp Pol Espargaro és a KTM parádés szereplése, a legnagyobb figyelem Valentino Rossi és Marc Marquez újabb csörtéjére irányul a San Marinó-i Nagydíj időmérőjét követően. A Q2 végén előbb a spanyol előzte meg yamahás ellenfelét, majd az olasz visszaszúrt, ennek pedig kis híján ütközés lett a vége. A vb-éllovas már elmondta, hogy nem érti, mi volt Rossi szándéka a manőverrel, most pedig az olasz is ismertette álláspontját:

„Inkább a 2018-as Argentin Nagydíjra gondoltam, amikor fékezés nélkül ütött ki engem” – viccelődött a Motorsport.com által idézett Rossi, amikor arról kérdezték, hogy az eset a 2015-ös sepangi afférjukra emlékezteti-e őt. „A gyorskörömön voltam, száz százalékot beleadva mentem, aztán megelőzött a gyors 11-es kanyarban, és már ezzel is rengeteg időt veszítettem. De azzal, hogy megelőzött, kiment a zöld részre, ezért próbáltam beljebb maradni és visszaelőzni a hajtűben, de szélesre sodródtam.”

„Végső soron mindketten elveszítettük az esélyünket egy jó köridőre. Annak tudatában próbált megelőzni a Curvone-ban, hogy tönkreteszi a körömet, és az előzéshez még a zöld részre is kiszaladt. Utána próbáltam megelőzni, de szélesen fordultam. Sajnálom, mert ettől függetlenül ilyenek előfordulhatnak. Reméltem, hogy gyorsulni tudok még és előrébbről indulhatok, mert a tempó nem rossz. Így is a hetedik rajthelyről indulok, de kemény lesz, mert sok versenyző nagyon erős.”


Marquez a maga nyilatkozatában rámutatott, hogy Rossi már a körének a korábbi szakaszában kihajtott a pályán kívülre, emiatt pedig törölték az idejét, ám ahogy a hondás, úgy a kilencszeres világbajnok sem érzékelte ezt: „Nem tudtam, hogy rámentem a zöld részre. Tovább nyomtam, mert nem gondoltam, hogy érintettem a zöld részt. Gyorskörön voltam, hiszen ez volt az utolsó esélyem, csak később láttam a papíron, hogy lementem a pályáról.”

Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások