MotoGP

Rossi: „Mavericknek egész hétvégén kevesebb problémája volt”

Erősebb teljesítményre számított magától a Yamaha olasz versenyzője, hiszen míg csapattársa megszakította a hangvillások nyeretlenségi szériáját, ő csak hatodik lett Phillip Islanden.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A Yamaha a tavalyi asseni viadal óta először nyert a MotoGP-ben, ám hiába teljesített idén a legtöbbször jobban Valentino Rossi, az Ausztrál Nagydíjon nem ő, hanem Maverick Vinales vezette győzelemre a japán gyártót. Ráadásul mindeközben az olasz csak a hatodik helyen futott be, azaz csapattársán kívül még a két Suzuki és a két gyári Ducati is befért elé. A 39 éves versenyző elismerte a leintés után, hogy ismét gondjai támadtak a versenyen – szavait a Crash.net szakportál idézi:

„Ez egy jó nap a Yamaha számára, hiszen hosszú-hosszú ideje nem nyertünk, szóval ez biztató, de tovább kell dolgoznunk. Ami engem illett, rengetegszer szembesültem ilyen típusú problémákkal, ezért meg kell értenünk, miért jelentkeznek ezek és hogyan fejlődhetünk. Már tegnap is jól éreztem magam a kemény hátsó gumival, jobban aggódtam az első abroncs miatt már ma délelőtt is. Viszont már a bemelegítésen is kevesebb volt a tapadásom hátul és elég sokat csúszkáltam, ezért próbáltam finoman és simán motorozni, de sajnos az utolsó két körben már túl nagyok voltak a gondjaim.”

Rossi szerint Vinales a motorozási stílusa miatt szenvedett kevésbé Phillip Islanden, s tudja, hogy az összetettbeli bronzérmére is veszélyes lehet a spanyol (15 pont a különbség a két yamahás között): „Összességében a két motor nem sokban különbözik. Van néhány eltérés, mert kissé a stílusunk is más, a probléma viszont az, hogy a kigyorsításokon túlságosan kipörög a kerék, Maverick viszont jobban teljesített ott. Noha neki is kipörög a kereke, de különösen ezen a hétvégén kevesebb problémája volt ezzel. Próbálkoztunk, de nem számítottam erre. Arra számítottam, hogy erősebb leszek. A bajnokság szempontjából ez egy rossz nap számomra, hiszen pontokat veszítettem Dovival és főleg Maverickkel szemben, és nincs is messze, így szerintem a második helyett inkább a harmadik helyért lesz csata.”

Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások