Moto2

Rossi megdöbbenten nézte, hogy mi történt versenyzőivel a második jerezi Moto2-es futam leintése után

Az olasz nem is igazán tudja megérteni, hogy mi történt.
Érdekesen alakult a Moto2 levezető köre még az Andalúz Nagydíj hétvégéjén, ugyanis a második és harmadik helyet bezsebelő Marco Bezzecchi és Luca Marini pacsizáskor és kézfogáskor összeakadtak, és közösen buktak. Ráadásul a csapat öröme már a Moto3-as futam után sem lehetett felhőtlen, ugyanis Celestino Vietti elvágta a kezét a dobogós helyért járó pezsgősüvekkel, miután megpróbálta lemásolni Lando Norris ünneplését.
Valentino Rossi így reagált erre a Motorsport.com szakoldalnak adott nyilatkozatában: „Amikor megláttam a csapatom két versenyzőjét a kockás zászló után a kavicságyban, csak annyit mondtam magamban, hogy ez nem lehet igaz. Azt még el is fogadom, hogy lepacsiznak a levezető körön, de az, hogy összeakadt a két motor, és buktak, azt egy kicsit nehezebb megértenem. És még utána is aggódhattunk, hiszen Celestino a dobogón eltörte a pezsgősüveget, aminek köszönhetően öt vagy hat öltéssel kellett összevarrni a kezét. Ez egy katasztrófával is felért a csapatnak. A bukása után beszéltem a tesómmal, hogy figyeljen oda a dobogón, nem kell több probléma.”

A „Doktor” viszont nem győzte dicsérni a fiatal olasz versenyzőket: „Nagyon büszke vagyok a srácokra, akik a csapatom tagjai. Nagyon közel állunk egymáshoz és a kapcsolatunk is jó. Közösen nagyon jó munkát végzünk, hiszen felkészülten érkeztünk a szezon kezdetén. Rengeteget segítenek nekem, amikor frusztrált voltam a rossz eredmények miatt. Sosem adták fel, és mindig bíztattak arra, hogy jobb legyek. A közelségük miatt én is fiatalabbnak érzem magam.”

Ez a két verseny, különösen a második Jerezi futam egy nagy előrelépés volt a csapatomnak, hiszen Marini, Bez és Vietti dobogóra állhattak, de Francónak és Peccónak (Morbidelli és Bagnaia- a szerk.) is nagy esélyük van dobogós helyezéseket elérni a futamokon”

Valentino Rossi és a MotoGP nagy rajongója, Lando Norris szerint talán a pezsgősüvekkel lehetett valami gond, és ezért lett baleset abból, hogy megpróbálták lemásolni a mozdulatát: „Elég rossz dolog ez. Az egyetlen különbség, amit láttam, hogy Prosecco üvegeket használnak, de nem tudom ez jelent-e bármi különbséget. Talán nem bír annyi nyomást, és könnyebben törik. Soha életemben nem törtem még el üveget, pedig volt már olyan, hogy én is túl keményen ütöttem őket a földhöz. Csak azt tudom javasolni a srácoknak, hogy gyakoroljanak többet a pezsgősüvekkel, de nyilván ez egy elég balszerencsés eset volt. Gyors felépülést kívánok!”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások