Rossi: „Nem állok készen a visszavonulásra”

Valentino Rossi nemrég a spanyol televíziós interjúban úgy fogalmazott, hogy Ausztriában könnyedén jelentette be visszavonulását, azonban a valenciai szezonzáróhoz közeledve egyre jobban nehezedik a vállára a befejezés gondolata.
P1race.hu 2021-10-13 08:11:10
„Egy kissé paranoiás vagyok Valencia miatt. Azt hiszem nem állok annyira készen a visszavonulásra. Ausztriában nem túlságosan befolyásolt a dolog a bejelentésemet követően. Valenciában már nehezebb lesz, mivel attól a pillanattól kezdve az életem meg fog változni, nem leszek többé MotoGP versenyző. Nem lesz egyszerű, azonban attól még jónak ígérkezik. 15 éves téma a visszavonulásom, de sosem aggódtam igazán emiatt. Nem lesz könnyű a búcsú, viszont ettől függetlenül egy szép pillanat lehet, dacára mindennek.” – mondta a kilencszeres világbajnok. A „Doktort” arról is megkérdezték, hogy még 2010 előtt mennyi realitása volt annak, hogy a Forma1-be, azon belül is a Ferrarihoz igazoljon, amire a következőképpen felelt:
 
„A lehetőségem megvolt, de úgy döntöttem nem élek vele. Azt mondtam magamnak, hogy a MotoGP-ben szeretnék versenyezni addig, ameddig csak tudok, visszatekintve pedig ezt cseppet sem bántam meg.” Az olasz versenyző nem a levegő beszél azzal, hogy tulajdonképpen nyomasztja őt a visszavonulás gondolata, hiszen ha belegondolunk lényegében tinédzser kora óta folytatja jelenlegi életformáját, gondolunk itt a versenyekre, a folyamatos utazásokra és akkor még a szponzorok iránti kötelezettségekről, PR eseményekről nem is beszéltünk. Nem véletlen – sok más sportág esetében is igen gyakori – hogy a visszavonulást követően több sportoló is sportpszichológushoz fordul az úgymond normál életbe való beilleszkedés érdekében.
 
Fotó: MotoGP Media
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast