MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Rossi: „Norick Abe nagyszerű pilóta volt”

A korábbi 500-as japán versenyző idén 15 éve, hogy nincs közöttünk. Valentino Rossi számára igazi példakép volt, emellett Abe nagy szerepet játszott későbbi karrierjében.
Dányi Gyöngyi 2022.01.06. 15:48:04
Olvasási idő: 0 perc
Az olasz klasszis így emlékszik vissza azokra az időkre, amikor még ő is csak rajongó volt: „Egészen más bőrruhái voltak, japán sisakok, ezek a dolgok annyira távol álltak tőlünk."  – kezdi Rossi a japán pilótáról megfogalmazott gondolatait a Speedweek.com-on. – „Fiatalon nagyon sok japán versenyzőt ismertem, és természetesen voltak barátaim is Japánból. Nagyon jól kijöttem az Aoki testvérekkel, Noboru Uedával és Kazuto Sakatával is. Egymás ellen versenyeztünk, ahogy Abéval is. Az 1994-es suzukai 500 köbcentis debütálása óta meg voltam érte őrülve. Emlékszem, hogy néztem a versenyeket és azt gondoltam: ’GP-pilóta leszek’. Az iskola előtt is mindig ezt a versenyfelvételt néztem. Egyre idősebb lettem, szóval vagy ezerszer láttam. Norick egyszerűen nagyszerű volt. Amikor 2007-ben robogójával közúti balesetet szenvedett és elhunyt, az szörnyű volt számomra. Hihetetlenül szomorú, mert nagyon kedves ember volt.”
 
A kilencszeres világbajnok egyébként „nyugdíjas évei” alatt sem hanyagolja a sebességet. Szeretett volna indulni a hétvégén megrendezésre kerülő Gulf 12 órás futamon Abu Dhabiban egy Ferrarival, azonban kapcsolatba került egy koronavírus-pozitív személlyel, így önkéntes karanténba vonult.

Fotó: MotoGP Media
Dányi Gyöngyi
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast