Rossi: “Stoner a nyers tehetség, Lorenzot nem érdemeltem meg, Marquezzel kijönni? 20-30 év múlva”

Az angol BT Sport televíziós csatornán a hétvégi MotoGP futamot megelőzően vetítettek egy öt perces összeállítást Valentino Rossival, melyben a “Doktor” azon meghatározó pilótákról beszél, akik ellen királykategóriás pályafutása során harcolt.
P1race.hu 2021-08-30 14:58:52
Összesen 175 név szerepelt azon a listán, melyre olyan versenyzőket írtak fel, akik ellen Valentino Rossi eddig 2000 és 2021 között versenyzett a legnagyobb géposztályban. A plakettek előtt állva a „Doktor” – természetesen többek között riporterei kérdésre – szemezgetett emlékeiből. Kapásból például a leginkább TT menőként elhíresült John McGuinnes: „Tartom vele a kapcsolatot. A TT egyébként nagyon hasonló a Tavullia melletti Panoramicához. Mindannyian (Rossi és barátai, társasága – a szerk.) ott tanultunk motorozni és versenyezni, persze ez nem egy pálya. Egy közútról van szó, de nagyon hasonlít a TT-hez. Persze nem szeretnék McGuinnes ellen versenyezni a TT-n, mivel túl gyors.” – mondta nevetve Rossi, majd Alex Barros-szal folytatta: „Szívesen beszélek Alex Barros-ról, mivel azon versenyzők egyike, akitől megtanultam hogyan fékezzek és menjek be a kanyarba. Ő tényleg nagyon gyors volt.” Aztán persze nem maradhatott ki a sorból Colin Edwards sem, aki 2005-től három szezonon át volt a „Doktor” csapattársa: „Colin Edwards is nagyon jó srác. A pályán kívül mindig élvezet volt vele lenni. Aztán Nicky Hayden, aki veszteség, ő is nagyon jó srác volt.” Ha pedig már az angol anyanyelvű versenyzők, akkor felmerült Anthony Gobert neve is: „Voltam bulizni Gobert-tel még Rioban…kemény…nagyon kemény volt, de persze vicces is. Jó srác ő is.”
 
Gobert és egyben Ausztrália vonatkozásában nem lehetett elmenni Casey Stoner mellett sem, aki Rossi szerint: „Az egyik legtehetségesebb és legnehezebben legyőzhető versenyző, mivel számomra a nyers tehetség ezt jelenti. Akárcsak Lorenzo. Nem érdemeltem olyan csapattársat, mint Lorenzo, azok után, amit a Yamaháért tettem. Egy kicsit lassabb partnert inkább.” – nevetett a 42 éves olasz. „Ott van SIC, Marco. Az igazi katasztrófa ami vele történt.” Az összeállítás második felében már jóval aktuálisabb ellenfeleket taglalt röviden a „Doktor”, így például Marc Marquezt: „Nagyszerű ellenfél, nagyon-nagyon erős és gyors versenyző, a legjobbak egyike. Marquezzel kapcsolatban azonban nincsenek jó érzéseim.” – a riporter erre közbevágva azt mondta, hogy bizonyára kicsit több idő kell ahhoz, hogy másként lássa ezt, mire Rossi így felelt nevetve: „Igen, újabb 20-30 év” Az olyan olasz versenyzők, mint Morbidelli, Bagnaia vagy éppen Marini kapcsán, akiket a VR46 Akadémia nevelt ki, azt mondta Rossi, hogy büszke rájuk, mivel a szezon végén, amikor ő távozik a sorozatból, akkor nekik köszönhetően gyakorlatilag egy része a MotoGP-ben marad.

A végére pedig a 175 versenyzőből az az egy név maradt, akit Rossi pályafutása során sosem győzött le MotoGP futam. „Martin? Quartararo?...de hát őt a múltban sikerült…Gerloff?” Igen – felelt a riporter. A mosolygó yamahás persze rávágta, hogy Assenben a bukása pillanatáig az amerikai előtt volt egyébként.

Fotó: MotoGP Media
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast