Rossi szerint Rea-ben még mindig megvan a potenciál, hogy gyors legyen a MotoGP-ben

Valentino Rossi úgy gondolja, hogy a Superbike hatszoros világbajnoka hiába tapossa már a harmincas évei közepét, még mindig versenyképes lehetne a MotoGP-ben.
P1race.hu 2021-10-08 11:57:28
Az idei szezonban – és persze a korábbi években is – igen sokszor merült fel a kérdés, hogy Jonathan rea vajon mire lenne képes a MotoGP-ben, sőt egy ideig úgy hírlett, hogy a brit pilóta a Yamaha szatellit csapatához szerződve, gyári motorral debütálhatna jövőre a Gyorsasági Motoros Világbajnokságon. Ez végül nem fog megvalósulni, ezáltal pedig jó eséllyel már sosem lesz lehetősége a hatszoros Superbike bajnoknak arra, hogy teljes szezonban kipróbálja magát a MotoGP-ben. Korábban (2012) a Repsol Hondánál két verseny erejéig beugrott Casey Stoner helyére, és Misanoban egy nyolcadik, Aragonban pedig egy hetedik helyet ért el, ami a maga nemében nem egy rossz produkció. Azóta viszont eltelt kilenc év, Rea pedig februárban tölti majd a 35. életévét, amely, valljuk be, nem éppen az a kor, amikor valaki teljes szezonra szólóan debütál a MotoGP-ben. Az igazi meglepetés az lenne, ha a későbbiekben Rea mégiscsak lehetőséget kapna, azonban erre elenyésző esély mutatkozik.
 
Rea 2012-ben Repsol Hondával
 
Valentino Rossi ettől függetlenül úgy gondolja, hogy a kawasakis igenis megállná a helyét a MotoGP-ben. „Nagy kár, hogy Rea nem töltött el öt vagy hat évet a MotoGP-ben, mivel megvolt a potenciál benne arra, hogy gyors legyen. Talán még most is elég erős lenne ehhez.” – mondta a „Doktor”, aki azt is hozzátette, hogy szerinte nagyszerű küzdelem zajlik Rea és Razgatlioglu között, ami a Superbike elmúlt éveinek legjobb párbaja. „Mindketten nagyszerű Superbike versenyzők. Toprak az a versenyző, akit nagyon szeretek. Fiatal, fizikális, igen felkészült és kontroll alatt tartja a motorját. Kétségkívül utóbbi a legnagyobb erőssége. Nagy kíváncsisággal várom az év végi tesztjét az M1-esen, mivel versenyképes lehet.”

Fotó: MotoGP Media
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast