MotoGP

Rossi többre számított az időmérőn, de bízik a tempójában

Csalódott a tizedik rajthelye miatt, amelyet érzése szerint annak köszönhet, hogy nem elég jó a féktávokon, ugyanakkor bízik benne, hogy a pénteken mutatott tempója révén feljebb zárkózhat a futamon.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Miközben három márkatársa ismét az élbolyban szerepelt a Japán Nagydíj időmérőjén, Valentino Rossi csupán a tizedik helyre kvalifikálta magát. Pedig komoly változtatásokkal készült Motegire a „Doktor”: egyfelől az előző három futammal ellentétben nem a Yamaha új karbon lengővilláját és duplavégű kipufogóját használja, hanem a korábbi változatokat, ahogy Maverick Vinalesék is, másfelől pedig ezen a hétvégén áttért egy új fékezési megoldásra, ugyanis most már nem három, hanem két ujját használja az első fék működtetését – ahogy teszi azt spanyol csapattársa is. Viszont Rossi úgy érzi, még így is a féktávok jelentik a fő gyengeségét egyelőre:

„Hiányzott néhány tized ahhoz, hogy előrébbről indulhassak, mivel nem voltam elég jó a féktávokon. Voltak pontok, ahol jobban teljesíthettem volna. Ezért a tizedik helyről indulok, de még minden nyitott, mert úgy tűnik, vasárnap száraz időnk lesz, ezért a gumiválasztás roppant fontos lesz. Ezen a pályán rendkívül fontosak a féktávok, én viszont nem vagyok elég jó ezen a téren, nem tudom jól megfékezni a motort. Holnap ki kell próbálnunk valami mást. Technikai szempontból fontos, hogy más Yamahák jól szerepelnek, mert így mi is könnyebben megérthetünk dolgokat. Másrészt viszont ez egy kihívás is, hiszen jelenleg a többi yamahás jól teljesít. Ez egy házon belüli kihívás, hiszen Quartararo érkezésével mindenki a legjobbját nyújtja.”

Az olasz motoros a negyedik soros indulás ellenére sem teljesen optimista a vasárnapi esélyeivel kapcsolatban: „Többre számítottam az időmérőn, viszont a pénteki edzésen egyáltalán nem volt rossz a tempóm. De mint mindig, most is rengeteg versenyző jól megy. Meg kell próbálnunk jó rajtot fogni, aztán meglátjuk, elég gyors vagyok-e ahhoz, hogy felzárkózzak” – idézi a kilencszeres világbajnok szavait a Motorsport.com szakportál.

Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások