MotoGP

Rossi úgy érzi, szombaton már jó volt a tempója

Bár a Q2-be sem jutott be, az olasz versenyző úgy véli, Marc Marquezt és a két gyári Ducatit leszámítva a többiekkel felveheti a versenyt vasárnap a Spanyol Nagydíjon.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Szenvedősen indult a jerezi hétvége Valentino Rossi számára, s a szombat sem alakult sokkal jobban, hiszen sem a harmadik szabadedzésen, sem az időmérő első etapjában nem sikerült kiharcolnia a Q2-ben jutást – igaz, egyik alkalommal sem sok hiányzott neki hozzá. Így miközben a szatellit Yamahák az első két helyet szerezték meg, az olasz versenyző mindössze a 13. pozícióból vághat neki a vasárnapi Spanyol Nagydíjnak, a „Doktor” azonban mégsem teljesen csalódott a szombati nap alakulását illetően:

„Nagyot fejlődtünk tegnaphoz képest: előző nap igencsak el voltam keseredve, mert gyors sem voltam, és nem is éreztem jól magam” – idézi Rossit a Crash.net. „Ma viszont javultunk, a harmadik edzés pedig jól sikerült, mert jó volt a tempóm a közepes gumikon, amik a versenygumit jelenthetik majd. Amikor felraktam az első lágy szettet, jól mentem, de sajnos második alkalommal elkövettem egy hibát, veszítettem egy kicsit. Akkor harmadik voltam, de talán kicsit korán jöttem ki a pályára, aztán pedig jött a piros zászló és más stratégia kellett. Viszont arra számítottam, hogy 1:37,4-es idővel a top 10-ben maradhatok, de végül sajnos néhány ezreddel lemaradtam a Q2-ről. Úgy vélem, kicsit balszerencsés voltam. A Q1-ben a második körömben forgalomba kerültem, néhányat előznöm is kellett, így nehéz volt javítanom, Pecco pedig kiszorított a Q2-ből.”

A vasárnapi esélyek kapcsán az összetettben második helyen álló olasz úgy vélekedett, hogy Marc Marquezt és a két gyári Ducatit leszámítva a többieknek igen hasonló lehet a tempója: „Nem túl nagyszerű a helyzetem vasárnapra, de a tempóm nem is annyira rossz. A probléma, hogy sok különböző versenyző és motor is gyorsabb, szóval nehéz átlátni. Nekünk is hasonló a tempónk, ami nem rossz. Jobban érzem ugyan a motor elejét, de még többre van szükségünk. Összességében sokat dolgoztunk az elektronikán, a kigyorsításon, a motorféken, a mai tempóm pedig elég jó volt. Számomra úgy tűnik, az első három, azaz Marquez és a két gyári Ducati valamelyest gyorsabb tempó tekintetében, de a többieké hasonló volt. A vasárnap azonban egy új nap, szóval meglátjuk, ki tudunk-e még próbálni valamit a bemelegítő edzésen, aztán azt is, hogy mi lesz a versenyen.”

Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások