MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Rossi úgy véli, édesanyjának köszönheti tehetségét

A Speedweek.com-nak adott interjújában a 42 éves olasz elmondta, hogy bár sokat tanult édesapjától, nem minden téren értett vele egyet, és tehetsége sem feltétlen tőle származik.
Dányi Gyöngyi 2022.01.11. 15:18:36
Olvasási idő: 2 perc
Valentino Rossi a motorsport ikonja. Egy olyan nagyszerű korábbi futamgyőztes fia, mint Graziano Rossi. 9 világbajnoki címével, 115 futamgyőzelmével valóban lenyűgöző karriert tudhat magáénak. A következőkben az 1979-es szezon világbajnoki harmadik helyezett édesapjáról, és vele való kapcsolatáról beszél:

Vale, Graziano egy ikon számodra?
„Igen, egy nagyon fontos, ikonikus személy az életemben. Azért motorozok, mert ő versenyző volt. Nem húzott engem, de nagyban befolyásolt. Láttam őt, és én is versenyző akartam lenni. Apukám egy érdekes figura, a való életben nem igazán normális.”

„Amikor beszélgetünk, minden a motorokról szól. Nem volt épp jó apa, szerintem…Amikor együtt voltunk, mindig motoroztunk, ez jelentette számára a játékot. Nem vitt el engem a parkba, nem focizott velem. Ha közös időtöltés volt, rám nézett és azt mondta: ’Mit csinálunk most? Építettem egy kismotort, menjünk’.”

Graziano egyszer azt mondta, 46 éves korodig fogsz versenyezni.
„Igen, nagyon ebbe az irányba terelt, de mondtam neki: ’Ejnye Graziano, 42 éves vagyok, 25 éve versenyzem’…erre ő: ’Nem, nem szabad abbahagynod. Mit fogsz csinálni, ha befejezed?’.”
„Van egy dolog, amit tőle tanultam: Nem szabad mindent komolyan venni, és ez nagyon fontos nekem.”

 

Említetted, hogy édesapád nem normális, akkor valószínűleg édesanyád nevezhető „normálisnak”a családban? Graziano ugye nem Luca édesapja. Honnan származik akkor a tehetséged?
„Papíron azt mondanám, hogy Grazianótól jön, de Luca megmutatta, hogy a tehetség anyukámtól származik. Anyukám sem normális (nevet). Az élete egy szakaszát Grazianóval töltötte, szóval biztosan nem normális. Amikor Luca motorozni kezdett, tehetséget és jó tempót mutatott, mondtam is Grazianónak: ’A tehetség Stefaniától jön, nem tőled’ – azt válaszolta: ’Nem-nem’.”

Az, hogy kitől ered az olasz klasszis tehetsége, voltaképp mindegy is. Az eredményei magukért beszélnek.

Fotó: MotoGP Media
 
Dányi Gyöngyi
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast