Egyéb autósport

Rossiék dobogón a Gulf 12 óráson

A hetedik helyről rajtolva, az első felvonást még a hatodik helyen teljesítve végül a harmadik pozícióban ért célba a „Doktor”, valamint Marini és Uccio által vezetett Ferrari az Abu Dhabiban rendezett viadalon.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Valentino Rossiról régóta tudni lehet, hogy imádja az autóversenyeket is – ezt a hét eleji gépcseréje is bizonyítja, amely során beülhetett Lewis Hamilton két évvel ezelőtti F1-es Mercedesébe. Ráadásul általában nem is szerepel rosszul rajtuk: évekig a Monza Rali Show jelentette az olasz számára a szezonzárást, idén azonban nem ott, hanem a Gulf 12 óráson állt rajthoz Abu Dhabiban. Két csapattársa a féltestvére, Luca Marini, valamint gyerekkori jó barátja, Alessio ’Uccio’ Salucci volt, akivel közösen a Monster VR46 Kessel névre keresztelt csapat Ferrari 488 GT3-asát vezették.
 
Az időmérőn a hetedik helyre kvalifikálta magát a színtiszta olasz egység, amelyen aztán egy pozíciót javítani tudtak már a 12 órás viadal első felvonásában (a verseny érdekessége, hogy két hatórás részletben rendezik meg). A második hat óra során aztán Rossiék egészen az összetett harmadik helyéig lépdeltek előre, így dobogóra állhattak a kettős győzelmet arató Attempto Racing két Audija mögött. Mivel ők azonban más kategóriában indultak, a „Doktor” csapata megnyerte a saját, GT3 Pro-Am kategóriáját.
 
Nem a kilencszeres világbajnok és két társa volt az egyetlen, akinek a neve ismerősen csenghetett a motorversenyek rajongói számára. Ott volt a mezőnyben ugyanis Loris Capirossi is: a kisebb kategóriákban összesen három vb-címig, a MotoGP-ben futamgyőzelmekig jutó, jelenleg a Biztonsági Bizottság tagjaként tevékenykedő olasz ugyancsak a Kessel Racing által indított egyik Ferrariban szerepelt, s végül az összetett hetedik helyén ért célba, amely a GT3 Pro kategóriában a második pozíciót jelentette az ő és két kollégája, Alexis de Bernardi és Nicola Cadei számára.
 
Az alábbi videókban teljes hosszában visszanézhető a Gulf 12 órás közvetítése, amelyben Rossiék elég sokat is szerepeltek:

Fotó: Valentino Rossi Facebook


Hozzászólások