MotoGP

Rossinak két-három verseny elég a döntéshez

A Yamaha csapat igazgatója szerint az olasznak két-három verseny elég ahhoz, hogy meghozza a jövőjéről szóló döntést, míg Rossi csapattársáról úgy gondolja, hogy nagyon erős szezonja lehet.
Massimo Meregalli, a Monster Yamaha csapat igazgatója elmondta véleményét Valentino Rossi helyzetéről, illetve, hogy mennyi idő kell neki a döntéshez. Úgy érzi, a „Doktor” hamar felméri majd az erőviszonyokat, szavait a Crash.Net idézi:

„Szerintem egy olyan kaliberű versenyzőnek, mint ő, két-három verseny elég a döntéshez. Vale egy nagyon intelligens ember, aki azonnal felméri a szintjét.”

Emellett véleményezte azt is, hogy szerinte a tesztek alapján mi az, ami különbséget jelenthet a „Doktor”, és fiatal spanyol csapattársa, Maverick Vinales, valamint 2021-től az olasz helyére érkező Fabio Quartararo között: „Különbözik a stílusa Mavericktől és Quartararótól, ennek következtében jobban elhasználta a gumikat” – kezdte Meregalli. „A Yamahának és Valentinónak félúton kell találkoznia. A Yamaha azon dolgozik, hogy Valentino a legjobb helyzetbe kerüljön, és ő is ugyan ezt fogja tenni, akár a stílusának megváltoztatásával, ahogyan az a múltban is sikerült már neki.”

A csapat igazgató beszélt még a teszten látott teljesítményekről, melyeken szerinte Vinales és Quartararo is nagyon gyors volt, de őt a spanyol győzte meg igazán: „Maverick nagyon gyors volt, nagyon magabiztos volt a gumikkal és a motorral is a versenyszimuláció alatt. Ugyan ez igaz Quartararóra” – mondta Meregalli. „Amit láttunk a teszteken, az alapján azt mondom, hogy Vinales nyerte volna az első versenyt.”

Ami pedig a szezont illeti, ő is azon a véleményen van, hogy nyár közepe előtt nem rajtol el az idei bajnokság, és örülhetnek, ha 12-13 versenyt meg tudnak rendezni: „Személy szerint úgy gondolom, hogy július előtt nem tudunk elrajtolni, emellett azon a véleményen vagyok, hogy idén a 12-13 verseny megtartása egy korrekt szám.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások