Superbike

Rossz idő és eső, Kawa elsőség – Ez történt Aragónban

Nem kedvezett az időjárás az újabb aragóni tesztnek, mely során a Kawasaki gyári csapata, valamint a Yamaha versenyzői – Razgatlioglu kivételével – gurultak pályára, igaz a tervezett két nap helyett mindössze egy délután erejéig.
Nem éppen úgy alakult az az aragóni kétnapos teszt, ahogyan azt a résztvevő csapatok remélték, hiszen az időjárás alaposan áthúzta a számításokat a spanyolországi ringen. Míg az április 12-13-i teszten kilenc versenyző ezzel együtt pedig kizárólag ducatis és yamahás pilóták vettek részt, addig ezúttal Kawasaki, valamint újfent Yamaha részvétel volt, igaz szerényebb létszámban. Toprak Razgatlioglu most sem tudott motorra ülni, mivel korábbi pozitív koronavírus tesztje miatt házi karantén van, azonban a hangvillások többi versenyzője folytatta a szezonra való felkészülést. A négy yamahás (Gerloff, Locatelli, Nozane, Ponsson) nem igazán tudta megközelíteni a Kawasaki duóját, hiszen míg Rea 1’49.338-ra, Lowes pedig 1’49.470-re volt képes, addig a harmadik legjobb időt motorozó Gerloff 1’50.577-es időt ment. Locatelli 1’51-es, Nozane 1’52.2-es, Ponsson pedig 1’52.9-es körrel lett negyedik, ötödik, valamint hatodik. (A 2020-as pole pozíciós idő 1'48.860 volt Aragónban.)
Nozane kivételével az összes versenyző szerdán volt csak aktív. Rea például egyedül aznap délután tesztelte új a Kawasaki új motorját. Egyre inkább formába lendül a hatszoros világbajnok csapattársa, Alex Lowes is, aki vállsérülése után közel van a 100%-os állapothoz. Erről tanúskodik az is, hogy ő összesen 73 kört tett meg Aragónban. Hasonlóan a kawasakisokhoz, a yamahások is leginkább szerdán voltak produktívak, tekintve, hogy csütörtökön esett az eső. Kohta Nozane-t azonban ez sem tartotta vissza, hiszen a japán versenyző úgy döntött, hogy nedves aszfalton is gyűjt némi adatot, biztos, ami biztos alapon. A 25 éves motoros egyébként hozzátette, hogy az első napon nemigazán volt lehetősége jó időt motorozni, azonban szerette volna a Pirelli esőgumijait is megismerni, így ezért szánta rá magát arra, hogy csütörtökön is motorra üljön.

Fotó: World Superbike Media


Hozzászólások