Formula-E

Rowland könnyedén nyerte a Formula-E újabb berlini futamát, Rast a dobogón

A brit versenyzőnek nem igazán kellett harcolnia a mögötte érkezőkkel, a német viszont hamar ráérzett a kategóriára. 
A Formula-E ötödik berlini futamával zárult az elektromos széria szerdai versenynapja. Az első rajtkockából ezúttal Oliver Rowland indulhatott, miközben négy bajnok is csak az utolsó sorokba kvalifikált, miután kikésték gyorskörük megkezdésének lehetőségét. A start viszonylag simának tűnt, aztán viszont néhány kanyarral később történt néhány ütközés, melyek után csodával határos módon mindenki tovább tudott menni, leszámítva Maximilian Günthert. A kezdő körök leginkább André Lotterernek kedveztek, ugyanis megelőzte René Rastot és Alex Lynnt is, ezzel pedig feljött a csapattársa, Neel Jani mögé a negyedik helyre. 

Az első támadó módos időszak viszonylag eseménytelenül zajlott az élen, ugyanis a top3-ban autózók között nem történt pozíciócsere, hátrébb viszont Jean-Eric Vergne bokszutca-áthajtásos büntetést kapott akkumulátorának túlhűtéséért, Antonio Felix da Costa pedig kipörgette Lucas di Grassit (aki a BMW német versenyzőjének meglökéséért öt másodperces időbüntetést kapott).  A második hullám se volt sokkal izgalmasabb, egyedül a Porsche németje tudott feljönni a harmadik helyre, megelőzve Rastot és a csapattársát. 

Lynn még átlépte Janit, viszont az igazi nagy küzdelem az utolsó körre maradt: Rast óriásit küzdött Lottererrel, és megszerezte a dobogó legalsó fokát Rowland és Robin Frijns mögött. Rajtuk kívül Lynn, Jani, Mitch Evans, Edoardo Mortara, Stoffel Vandoorne és Sebastien Buemi szereztek pontot.  

Az 1. futam végeredménye: Fotó: Nissan NISMO Twitter


Hozzászólások