Formula-E

Rowland veszi át Albon helyét a Nissannál

Ahogy az várható volt, már a Formula-E valenciai tesztjén is beugró brit érkezik a Toro Rosso által elhappolt pilóta helyére Sebastien Buemi mellé.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A Renault helyét a Formula-E rajtrácsán átvevő Nissan több héttel ezelőtt bejelentette, hogy Sebastien Buemi megtartása mellett leigazolták Alexander Albont. Hamar kiderült azonban, hogy utóbbiért bejelentkezett a fiatal neveltekből kifogyó Red Bull, s hosszú hetek találgatásai nemrég be is jelentették, hogy ő lesz a visszatérő Danyiil Kvjat társa jövőre a Toro Rosso F1-es alakulatánál.
 
Így viszont a Nissan e.dams csapatának kellett új versenyző után néznie. A valenciai kollektív teszten Oliver Rowland ugrott be Albon helyére, s pénteken, alig két héttel a szaúd-arábiai idénynyitó előtt meg is erősítették, hogy a brit pilóta lesz Buemi csapattársa a 2018/2019-es évad során. Rowland 2015-ben az azóta megszűnt Formula Renault 3,5-ös sorozatban lett bajnok, míg tavaly az F2-ben volt Charles Leclerc egyik fő ellenfele, de egy futamon már a Formula-E-ben is rajthoz állt.
 
„A Formula-E-ben indulnak néhányan a világ legjobb pilótái közül, és megtiszteltetés, hogy a Nissan engem választott ki, hogy képviseljem őket az ötödik szezonban. Hihetetlen lehetőség Sebastien mellett dolgozni. Már alig várom, hogy megmérettethessem magam a Formula-E legjobbjai ellen” – mondta el Rowland, akinek szerződtetésével végre teljessé vált az elektromos széria immár 22 fős rajtrácsa.

Fotó: Formula-E Media


Hozzászólások