E-sport F1

Russell nyerte a Virtuális Spanyol Nagydíjat

A Williams versenyzője nagy csatában győzte le Leclerct, mögöttük Esteban Gutierrez ért még be a harmadik dobogós helyen.
Május 10-én, 19 órakor megkezdődött az F1 Virtuális Spanyol Nagydíja. A barcelonai hétvége a 18 perces időmérő edzéssel indult. Az edzés vége előtt öt perccel George Russell volt az élen, mögötte Esteban Gutierrez és Charles Leclerc volt a sorrend. A mezőnyből leginkább az FC Barcelona középpályása, Arthur Melo lógott ki, aki több mint hat másodperces lemaradással állt a tábla legvégén. Az élen bár javítottak a köridőkön, de a helyezések nem változtak. Az első három mögött Fuoco, Albon, Latifi, Davidson sorrendben végeztek a versenyzők.

A verseny után következett a 33 körös verseny. Russell a pole-ból gyengén rajtolt, egészen az ötödik helyig csúszott vissza, Gutierrezt pedig Leclerc az első kör végén már kemény csatára késztette, és meg is előzte a Ferrari versenyző a mexikóit, akit aztán Albon is üldözőbe vett a harmadik helyen. A harmadik kör végén aztán meg is csinálta az előzést DRS-el, és a monacói versenyző után eredt, aki kezdett ellépni az élen. 

Leclerc a nyolcadik körben állt ki az élről, és a lágyakról kemény keverékre váltott, így viszont Albon megelőzte őt, hiszen három körrel hamarabb cserélt, de ő a közepeseket tette fel az autójára. A 11. körben Latifi és Fittipaldi vívtak kemény csatát a nyolcadik pozícióért, a kanadai pedig remekül védekezett, és visszaverte a támadást. A verseny feléhez közeledve az Alfa Romeók is kereket cseréltek, akik a legtovább voltak kint a pályán kiállás nélkül.

A 25. körben Russell vágott az élre, aki sokáig Leclerc nyomában volt, végül több kört töltött mögötte, mire sikerült megelőznie a monacóit. Innentől pedig az volt a célja, hogy ellépjen az élen, hiszen korábban kapott három másodperc időbüntetést. Ez azonban nem sikerült, Leclerc visszaelőzte a Williams versenyzőjét. A brit versenyző aztán újra az élre került, és Leclerc is kapott három másodperc büntetést, így pedig már nem kellett ellépnie a monacóitól. A versenyt végül Russell nyerte Leclerc, Gutierrez, Albon és Latifi előtt.

Az F2-ben Norman Nato és Guanyu Zhou nyerte a futamokat, utóbbi korábban a Virtuális Bahreini Nagydíjon is elsőként végzett.

Fotó: Formula-1 Media


Hozzászólások