Moto2

Sam Lowes: „Idén a Moto2 szorosabb lesz, mint valaha”

A korábbi Supersport világbajnok angol versenyző szerint az idei lehet az eddigi legjobb Moto2 bajnokság, és jelenleg nem tudná megmondani, kik lehetnek az esélyesek.
Sam Lowes, aki vállsérülés miatt nem tudott versenyezni a szezonnyitón, elmondta véleményét arról, amit a futamon, valamint a teszteken látott vetélytársaitól. Szerinte egyelőre megjósolhatatlan, hogy kik lehetnek idén a legjobbak, de úgy véli nagyon sokan odaérhetnek a bajnokság végén a dobogóra. Lowes szavait a Crash.Net idézi:

„Idén a Moto2 szorosabb lesz, mint valaha” – kezdte az angol. „Nagyon sokan megmutatták, hogy igazán gyorsak a pályán, mind a teszteken, mind az első versenyen. Ha össze akarnám írni a favoritokat, ez most szinte lehetetlen lenne. Biztos vagyok benne, hogy ez egy nagyon izgalmas szezon lesz sok meglepetéssel, és sok versenyző harcol majd a top pozíciókért.”

Lowes idén a Marc VDS csapatánál versenyez, de a szezon előtt nem tudta kipróbálni az idei motort, és nagyon sokat dolgozott azon, hogy Katarban végre újra pályára gurulhasson. Pénteken sikerült is pár kört megtennie a katari aszfaltcsíkon, azonban végül úgy döntött, nem indul el a futamon:

„Nagyon különös volt az előszezon, valamint a szezonnyitó. A sérülés megváltoztatta a terveket, nagyon sokat dolgoztam azon, hogy Katarban újra motorra ülhessek, és valamennyire örülök is, hiszen ez sikerült. Pénteken tudtam motorozni, és több, mint 20 kört tudtam megtenni folyamatos fejlődéssel. Izgatott voltam az előrelépés miatt, de a fájdalom a vállamban, valamint a csapat józansága meggyőzött arról, hogy nem éri meg kockáztatni egy esetleges bukást, ami súlyosbíthatja a sérülést. Nem tagadom, hogy dühös voltam, valamint, hogy nem a garázsból akartam nézni a versenyt, de ha az egész helyzetet nézem, akkor a legjobb döntést hoztuk.”

A brit versenyző beszélt még a felépüléséről is, valamint elmondta, hogy neki is segít a hosszú szünet abban, hogy tovább javuljon az állapota. A többi versenyzőhöz hasonlóan ő is otthon tölti a felszabadult idejét családjával, és várja, hogy minél hamarabb véget érjen a veszélyhelyzet:

„Nem tökéletes, de egyre jobb” – mondta Lowes. „Minden nap egyre erősebbnek érzem magam, és egyre jobban tudok mozogni. Éjjel még mindig zavar, és nehezen alszom, de sokat javult. Szükségem van még egy kis időre a teljes felépüléshez. Nem örülök a koronavírus miatti helyzetnek, de igyekszem kihasználni, és próbálok száz százalékos állapotba kerülni. A mostani heteket otthon töltöm Angliában a menyasszonyommal és a lányommal. Szerencsére mindhárman jól vagyunk, és igyekszünk a legtöbb időt tölteni egymással. A legrosszabb dolog, eltekintve attól, hogy nem motorozhatok és nincs verseny, hogy ez a krízis az emberek egészségét fenyegeti, és nem tudjuk, hogy mikor és hogyan oldódik meg. Nagyon nehéz látni, hogy az emberek szenvednek, és aggódnak szeretteik miatt, valamint bizonytalanok a helyzet nehézsége miatt. A legfontosabb most az, hogy győzzük le a vírust együtt, és lépjünk át a veszélyhelyzeten, hogy aztán minden visszatérjen a normális állapothoz. Ha ezt megcsináljuk, akkor koncentrálhatunk a versenyre és a szenvedélyünkre.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások